In Polonia au crescut numarul de organizatii paramilitare o data cu razboiul din Ucraina

A.g | 17.03.2015

Pe aceeași temă

In Polonia, zeci de grupari paramilitare si-au marit numarul de membri dupa declansarea conflictului din Ucraina. Polonia resimte acut nesiguranta pe care Rusia a starnit-o o data cu anexarea acestei provincii iar cetatenii se pregatesc pentru un scenariu similar, informeaza ziare.com

 


Reporterii New York Times au  monitorizat acest fenomen si au observat ca antrenamentele desfasurate la clubul sportiv Shooters Association au un caracter regulat.
 

200 de membri s-au inscris initial ca mai apoi sa apara inca 30 de studenti care sa jure ca isi vor apara tara in caz de conflict armat.

Printre participanti sunt si adolescenti de ambele sexe care doresc sa se sacrifice in caz de razboi.

Marcin Zaborowski, este directorul Institutului Polonez pentru Afaceri Internationale:"Cred ca impactul acestei crize in viata de zi cu zi incepe sa fie dramatic. Oamenii pe care ii intalnesc constant - vecini, frizeri, coafeze- ma abordeaza pentru a ma intreba cand va izbucni razboiul. Zilele trecute am primit un telefon de la mama care vroia sa stie acelasi lucru".

 

CITITI SIRetorica prin care Moscova incearca subminarea relatiei SUA-UE. Parlamentar rus: Romania, Polonia, Balticele sunt state agresive ce dicteaza agenda Europei fata de Rusia

 

S-a declansat practic o miscare de masa la inceputul anului, moment in care Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca fiecare civil care doreste sa primeasca pregatire militara, are posibilitatea sa o faca inscriindu-se la niste cursuri. 

 

"Peste 1000 de persoane s-au prezentat din prima zi. Este un semn incurajator", a spus capitanul Tomasz Szulejko, purtatorul de cuvant al Statului Major al Armatei Poloneze, conform Business24.

Tomasz Semoniak, ministrul Apararii, nu a exclus posibilitatea unei forte militare formata din amatori.

 

CITITI SI: Moscova, iritata de amplasarea scutului anti-racheta in Romania si Polonia: Sistemul incalca Tratatul fortelor nucleare intermediare

 

Se pare ca nici vecinii lituanieni nu vor mai astepta mult pana cand sa ia exemplul Poloniei. Momentan in Lituania fiecare cetatean primeste o brosura cu sfaturi in caz de razboi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22