ICCJ: Mircea DIACONU amendat cu 1.000 de lei in dosarul de conflict de interese

P.c. | 28.11.2014

Pe aceeași temă

Europarlamentarului Mircea Diaconu a fost amendat cu 1000 de lei, in urma unei decizii a magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru conflict de interese. Decizia este definitiva, relateaza Hotnews.

 

La ultimul termen al procesului, din 30 octombrie, un procuror de la Parchetul General a solicitat instantei sanctionarea doar cu amenda a europarlamentarului Mircea Diaconu, aducand ca argumente 'remarcabila' cariera a lui Mircea Diaconu.
 

Tot atunci, Mircea Diaconu a refuzat sa mai dea o declaratie in fata instantei, sustinand ca nu mai are nimic de spus.

 

In luna martie, Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat pe Mircea Diaconu in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, acesta primind o amenda administrativa, in cuantum de 1.000 de lei.
 

Mircea Diaconu a fost trimis in judecata in noiembrie 2012 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese (5 fapte), dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).
 

CITITI SI: ANI pierde procesul in care a contestat calitatea de membru in PE a lui Mircea Diaconu

 

Procurorii sustin ca Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului 'C.I. Nottara', a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.
 

Tot in calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu ar fi participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor trei spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor).
 

De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura (dupa ce anterior aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime iar apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale, act administrativ in baza caruia aceasta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.
 

Parchetul sustine ca prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22