ICCJ: Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov ARESTAT PREVENTIV. Decizia este DEFINITIVA

P.c. | 25.10.2014

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis vineri o contestatie a DNA la o decizie de pe 8 octombrie prin care un alt complet tot de la ICCJ respinsese propunerea procurorilor de arestarea preventiva a lui Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov. Actuala decizie de arestarea preventiva pentru 30 de zile este definitiva. Cancescu este acuzat de DNA de luare de mita, trafic de influenta, cinci infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativa la abuz in serviciu, relateaza Hotnews.


Potrivit unui comunicat al DNA, obiectul dosarului il reprezinta fapte desfasurate in perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Cancescu si Radu Ispas, care si-au folosit functia publica pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casa, Ioan Pascu si Gabriel Bagiu.

 

CITITI SI: DNA sustine ca Aristotel Cancescu a incercat sa INSTRAINEZE o firma prin care ar fi luat mita. Seful CJ Brasov se considera nevinovat, dar stenogramele IL CONTRAZIC


"Aceste doua firme detineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Brasov, intrucat le erau acordate preferential prin incredintare directa, ca urmare a dispozitiei inculpatului Cancescu. (...) Infractiunile de abuz in serviciu in dauna CJ Brasov comise in favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferentiala a doua contracte in 2007 si 2008, firma reprezentata de inculpatul Bigiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul in serviciu exercitat de catre inculpatul Cancescu. Din probele administrate pana in acest moment al cercetarilor a rezultat banuiala rezonabila ca, in schimbul decontarii abuzive a sumelor de bani in cuantum total de 664.180,54 lei catre SC Ramb Sistem SRL, aceasta societate ar fi realizat un teren de tenis la resedinta presedintelui Consiliului Judetean Brasov situata in localitatea Rasnov", se arata in referatul DNA.
 

CITITI SI: DNA: PERCHEZIŢII la CJ Braşov: Procurorii ridică mai multe documente de la Consiliul Judetean şi de la locuinţele preşedintelui CJ, Aristotel Căncescu (PNL) şi vicepreşedintelui Mihai Pascu

 

CJ Brasov si SC Ramb Sistem au incheiat in perioada 2007 - 2008 contractele: "Reabilitare, amenajare refunctionalizare Complex de agrement Tampa", in valoare de peste 8 milioane lei, suplimentata prin act aditional cu inca peste 5,5 milioane lei, pentru care 'in realitate datorita actiunii infractionale abuzive a lui Cancescu" s-a achitat din bugetul public al CJ Brasov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezinta plata nejustificata; si "Amenajare suprafete de joc - terenuri sportive la Liceul "Andrei Saguna", in valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care 'in realitate datorita actiunii infractionale abuzive a lui Cancescu' s-a achitat din bugetul public al CJ Brasov suma de peste 400.000 lei ce reprezinta plata nejustificata.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22