Guvernul respinge acuzele care i se aduc in legatura cu DOSARUL RETROCEDARILOR: Corpul de Control al premierului a sesizat DNA in luna septembrie

P.c. | 18.10.2014

Pe aceeași temă

Intr-un comunicat difuzat sambata de biroul de presa al Guvernului, Corpul de Control al Primului-ministru informeaza ca a trimis DNA inca din 5 septembrie un Raportul de Control privind restituirea unui teren forestier de 43.277 Ha si a unui teren agricol in suprafata de 50 de Ha, in judetul Bacau. Corpul de Control al Primului-ministru intentioneaza sa corecteze astfel anumite informatii aparute in presa, conform carora desi au fost descoperite nereguli in acest dosar Guvernul nu a sesizat institutiile abilitate, relateaza Hotnews.

 

"(...) Corpul de Control al Primului-ministru informeaza ca, in urma controlului efectuat in baza dispozitiilor prim-ministrului Victor Ponta, Corpul de Control al Primului-ministru a transmis, inca din 05.09.2014, catre Directia Nationala Anticoruptie, Raportul de Control privind restituirea unui teren forestier de 43.227 Ha si a unui teren agricol de 50 ha, in judetul Bacau, precum si documentatia aferenta", se arata in comunicat.

 

CITITI SI: Corpul de Control al premierului Ponta a constatat nereguli in procesul de retrocedare pentru care socrului sau, Ilie Sarbu, e urmarit penal, DAR NU A DEPUS PLANGERE

 

Corpul de Control al premierului precizeaza ca, de asemenea, "in vederea valorificarii aspectelor constatate in Raportul Corpului de Control, acesta a fost transmis, pe langa DNA, si la urmatoarele institutii: Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Regia Nationala a Padurilor - Directia Silvica Bacau, Prefectura Bacau, Tribunalului Sibiu, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerul Afacerilor Interne".
 

Guvernul ataseaza totodata in comunicat si adresa transmisa de Corpul de Control al Primului-ministru catre DNA.

 

Gandul.info a relatat vineri ca retrocedarea mosiilor lui Dimitrie Ghica, pentru care Ilie Sarbu este cercetat penal, in timp ce pentru Viorel Hrebenciuc se cere arestarea, a fost investigata de catre Corpul de control al premierului Victor Ponta. Informatia apare intr-un referat de arestare al DNA. Potrivit publicatiei citate, Corpul de Control a constatat nereguli in procesul de retrocedare. Insa, surse judiciare au explicat pentru Gandul ca institutia nu a depus o plangere la parchet.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22