Guvernul Ponta reintroduce pensiile speciale pentru Politie, Armata si SRI

P.c. | 22.04.2015

Pe aceeași temă

Guvernul Ponta a elaborat un proiect de lege care modifica legislatia privind sistemul de pensii, intentionand sa reintroduca indemnizatiile pentru politisti, militari si angajati ai SRI. Banii se vor plati din sumele alocate la bugetul de stat pentru aceste institutii, relateaza ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat ca proiectul de lege nu se refera la pensiile speciale ale militarilor. "Nu sunt pensii speciale, doar indreptam greseli care s-au facut in trecut", a spus Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Prim-ministru a mai spus ca este vorba despre un sistem de pensii care se aplica in toate tarile NATO. "Stabilim un sistem care este aplicat in toate tarile NATO si Uniunii Eropene si stabileste o predictibilitate peentru cei care isi desfasoara activitatea in domeniul militar" a spus Ponta, citat de Hotnews.

Vor exista pensii de serviciu, de invaliditate si de urmas. Pensiile de serviciu vor fi: pensia de serviciu pentru limita de varsta, cea anticipata si cea anticipata partial. "Remuneratiile aflate in plata, stabilite in temeiul Legii nr. 263/2010, pentru cadrele militare trecute in rezerva in intervalul cuprins intre 01.01.2011 si data intrarii in vigoare a prezentei legi, se recalculeaza potrivit reglementarilor cuprinse in aceasta", se arata in proiect. In cazul pensiilor care, prin noul mod de calcul, s-ar diminua, se pastreaza cuantumul actual.

CITITI SI: Ce averi au parlamentarii care vor pensii SPECIALE? Ciprian Nica, deputat PSD: Am reparat NEDREPTATILE comise de guvernarea Boc şi Băsescu

Pensiile speciale, eliminate de Guvernul Boc in perioada crizei

Masura de eliminare a pensiilor speciale (ale magistratilor, parlamentarilor, militarilor) a fost luata de Guvernul Boc in anul in 2010, prin noua Lege a pensiilor, cand s-a decis sa existe un sistem unitar de pensii. Masura a fost justificata prin faptul ca va scadea fondul de pensii, fiind o perioada de criza. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22