Guvernul flexibilizeaza sanctiunile aplicate celor care deruleaza, cu abateri, proiecte pe fonduri europene. Eugen Teodorovici: PENALIZAREA se va aplica in functie de gravitatea abaterii savarsite

D.g. | 26.06.2014

Pe aceeași temă

Autoritatile de management vor avea posibilitatea sa ierte de la sanctiuni beneficiarii care deruleaza proiecte pe fonduri europene cu nereguli fara impact financiar, a decis, joi, Guvernul, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, citat de HotNews.ro. 

 
 


De asemenea, corectiile financiare aplicate beneficiarilor gasiti cu nereguli se vor aplica la niveluri in functie de gravitatea neregulilor constatate. 

"Nivelul corectiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respecta intocmai principiile europene si prevederile legislatiei in vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicandu-se in functie de gravitatea abaterii savarsite. (...) Suplimentar, permitem Autoritatilor de Management sa nu mai sanctioneze beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat de MFE. 

Executivul sustine ca reglementarile urmaresc "imbunatatirea si eficientizarea mecanismului de prevenire si gestionare a neregulilor tinand cont de experienta avuta in utilizarea fondurilor de preaderare si a celor alocate Romaniei pentru actuala perioada de programare". 

Inlesnirile acordate beneficiarilor urmeaza sa fie aplicate si in perioada de programare 2014 -2020, a precizat sursa citata. 

Modificarile aprobate coreleaza prevederile din legislatia nationala cu cele ale reglementarilor europene, mai arata MFE. 

In acest sens, doua acte normative au fost adoptate de Executiv, joi: 

  • Ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/ sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.
  • Hotararea Guvernului privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/ corectiilor financiare aplicabile pentru abaterile prevazute in anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/ sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22