Guvernul AVIZEAZA FAVORABIL initiativa legislativa care pedepseste cu INCHISOAREA dezvaluirea de informatii din dosarele penale. ZIARISTII, primii vizati

T.d. | 29.10.2014

Pe aceeași temă

Propunerea legislativa care prevede ca orice cetatean care dezvaluie informatii din dosarele penale risca o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare a fost avizata favorabil de guvern. Initiata de senatorul PSD Serban Nicolae, propunerea a fost aprobata tacit in septembrie de Senat si a starnit critici in spatiul public, potrivit Hotnews.

"Dezvaluirea de informatii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauza penala aflata in curs de cercetare, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani. Daca fapta este savarsita de un judecator sau de un reprezentant al organului de urmarire penala, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 5 ani", se arata in proiectul de initiativa legislativa.

CITESTE SI: AMENDAMENTUL propus de Şerban Nicolae (PSD) care ii poate baga la inchisoare pe ZIARISTII care dezvăluie informaţii din DOSARELE PENALE in curs de judecare ajunge în CAMERA DEPUTAŢILOR

In aceste conditii, orice jurnalist care publica informatii din dosare penale (spre exemplu stenograme) va risca o condamnare la inchisoare.

Serban Nicolae a fost, in trecut, avocatul ex-senatorului PSD Catalin Voicu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruptie. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat si de Camera Deputatilor, camera decizionala in aceasa speta.

CITESTE PROIECTUL DE LEGE.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22