Grecia in criza. Un NU la referendum va slabi considerabil pozitia de negociere a Atenei, sustine seful Comisiei Europene

T.d. | 03.07.2015

Pe aceeași temă

Un vot majoritar pentru NU – deci impotriva masurilor propuse de creditorii internationali – va slabi considerabil pozitia de negociere a Greciei, a atras atentia vineri presedintele Comisiei Europene.

Daca grecii voteaza NU, pozitia Greciei va fi dramatic slabita”, a spus Jean-Claude Jucker intr-o conferinta de presa, potrivit Reuters, citata de Agerpres

Programul a ajuns la sfarsit, nu mai au loc negocieri, iar daca grecii voteaza NU, fac orice altceva decat sa intareasca pozitia de negociere a Greciei”, a precizat seful Executivului comunitar. De altfel, el a subliniat ca si un vot majoritar pentru DA – deci pentru acceptarea masurilor propuse de creditori – ar duce catre “negocieri dificile”.

Reactia sa vine dupa ce premierul elen Alexis Tsipras a indemnat cetatenii greci sa voteze impotriva masurilor creditorilor internationali, argumentand ca un vot majoritar pentru NU ar intari pozitia Atenei in negocierile cu FMI si Comisia Europeana.

De altfel, Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante, a declarat ca guvernul condus de Alexis Tsipras ar putea demisiona daca grecii vor aproba semnarea acordului cu creditorii la referendumul care va avea loc duminică.

Am putea demisiona, dar o vom face in spirit de cooperare cu cei care vor prelua guvernarea dupa noi”, a declarat ministrul de Finante grec.. “Credem ca verdictul poporului trebuie respectat', a mai spus el.

Executivul de stanga radicala Syriza organizeaza duminica un referendum in care cheama cetatenii greci sa isi exprime optiunile privind masurile propuse de creditorii internationali pentru a scoate Grecia din criza in care se afla.

  • Citeste aici mai multe despre criza din Grecia si cum a evoluat situatia in ultimele zile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22