Grecia in criza. Ministrul austriac de Finante acuza Atena de propaganda: UE poate gestiona un eventual Grexit, pentru Grecia va fi dramatic

T.d. | 04.07.2015

Pe aceeași temă

Un eventual Grexit (iesirea Greciei din zona euro) va fi gestionat cu usurinta de Bruxelles, considera ministrul austriac de Finante, insa consecintele vor fi mult mai dure pentru Atena.

Hans Joerg Schelling a spus in contextul crizei elene ca Europa va putea gestiona mai bine Grexitul decat Atena.

Pentru Grecia insa, ar fi considerabil mai dramatic”, a punctat seful Finantelor austriece, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Oficialul a catalogat drept exaggerate temerile privind un val de saracie masiva in peninsula elena, insa a precizat ca Grecia va avea nevoie de ajutor umanitar in cazul unui eventual Grexit.

Aici se duce un razboi de propaganda. Este exagerat sa credem ca toti grecii vor fi nevoiti sa traiasca pe strada sau ca nu vor avea acces la asistenta medicala”, a spus Schelling.

CITESTE SI: Grecia in criza. Varoufakis acuza creditorii de terorism si umilirea grecilor. Ministrul german de Finante: Nu vom lasa poporul grec la greu

Atena pare sa aiba, totusi, o parere diametral opusa. Potrivit ministrului de Finante Varoufakis, Uniunea Europeana nu isi poate permite colapsul financiar al Greciei.

"Oricare va fi rezultatul referendumului, luni va exista un acord, sunt pe deplin si absolut convins de aceasta. Europa are nevoie de un acord, Grecia are nevoie de un acord, asa incat vom ajunge la un acord", a aratat oficialul.

Maine, cetatenii greci sunt chemati sa isi exprime optiunile intr-un referendum criticat de Uniunea Europeana. Premierul de stanga radicala Alexis Tsipras a anuntat cu o saptamana in urma o consultare publica prin care vrea sa supuna votului masurile propuse de creditorii internationali.

Tsipras, alaturi de alti membri Syriza, a indemnat in repetate randuri grecii sa voteze pentru NU, deci impotriva masurilor, situatie ce ar permite Executivului de la Atena sa aiba o pozitie mai puternica in negocierile ce vor urma, a mai spus premierul elen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22