Grecia ameninta ca se va adresa Curtii Europene de Justitie pentru a bloca scoaterea ei din zona euro

M. B. | 30.06.2015

Pe aceeași temă

Atena amenință să atace în instanță instituțiile europene, pentru a bloca scoaterea din zona euro și pentru a opri sufocarea sistemului bancar, a anunțat ministrul elen de Finanțe, Yanis Varoufakis.

 

“Guvernul grec va face uz de drepturile noastre legale”, a spus Varoufakis.

 

“Ne sfătuim și cu siguranță vom lua în considerare posibilitatea de a cere un ordin judecătoresc la Curtea Europeană de Justiție. Tratatele Uniunii nu conțin prevederi referitoare la ieșirea din zona euro, iar noi refuzăm să acceptăm asta. Calitatea noastră de membru nu se negociază”, a mai spus minsitrul, citat de The Telegraph.

 

 

Liderii europeni au transmis luni mai multe mesaje, insistand pe ideea ca un NU la referendumul de pe 5 iulie inseamna iesirea Greciei din zona euro.

 

Sigmar Gabriel, partenerul de coalitie al Angelei Merkel spune ca un vot Nu inseamna o decizie clara impotriva apartenentei la euro.

 

Francois Hollande a declarat din fata Elysse Palace: “Este democratie, este dreptul poporului grec sa decida ce vrea pentru viitorul sau. Ceea ce se va decide este daca grecii vor sa ramana in zona euro sau isi vor asuma riscul de a o parasi”.

 

Matteo Renzi a postat pe contul sau de Twitter: “Referendumul grec nu va fi despre Comisia Europeana vs Tsipras, ci euro vs. drahma. Aceasta este alegerea”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22