Good Fill, aplicatia care i-a adus lui Birtok Baneasa inca 3 premii la Salonul de inventica de la Geneva

Fara Autor | 19.04.2015

Pe aceeași temă

Inginerul Corneliu Birtok Băneasă a obținut medalia de aur și două premii speciale la Salonul internațional de invenții de la Geneva, cu o aplicatie ce prevede alimentarea cu lichid de parbriz la stațiile de benzinerie, facând posibilă renunțarea la sticlele de plastic în care se vinde acest produs.

 

Inginerul Birtok Băneasa este cunoscut pentru preocupările sale în acest domeniu, fiind câștigătorul mai multor premii primite la diferite ediții ale Salonului internațional de inventică de la Geneva sua alte competiții internaționale.

 

Denumită Good Fill, invenția se poate aplica în toate stațiile de carburanți, service-uri auto, parcări sau refugii de pe autostradă și permite umplerea controlată a rezervorului de lichid de parbriz cu soluția de curățare pe care o dorește utilizatorul. În paralel, se poate face alimentarea cu carburant a mașinii.

 

“Juriul internațional a apreciat impactul ecologic asupra mediului pe care îl va avea renunțarea la ambalajele PET folosite în prezent pentru lichidul de curățare a parbrizelor. Mulți șoferi aruncă aceste ambalaje din plastic și nu le reciclează, contribuind astfel la poluarea mediului înconjurător. Prin această invenție nu mai este nevoie să ducem în portbagajul mașinii clasicele bidoane din plastic umplute cu lichid de parbriz, iar beneficiul pentru mediu este evident”, a declarat pentru Agerpres inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.

 

Invenția a fost recompensată și cu un premiu special, de către delegația Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală din Republica Moldova (AGEPI), pentru versatilitatea și aplicabilitatea ei în funcție de piața de consum.

 

De asemenea, delegația Iranului (FIRI) i-a acordat inventatorului român Premiul pentru “Cea mai bună invenție” din cadrul salonului, apreciind metoda și ergonomia procedurii de alimentare oferite de invenția Good Fill.

 

În opinia inventatorului, utilizarea standului Good Fill aduce beneficii financiare importante și pentru companiile care dețin flote de transport auto, atât în ceea ce privește pregătirea mașinilor care pleacă în cursă, dar și prin alimentarea controlată a acestora cu lichidul de curățare a parbrizului.

 

Salonul internațional de invenții de la Geneva (15-19 aprilie) a reunit peste 1.000 de invenții, România fiind reprezentată la acest eveniment cu 25 de invenții.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22