Gigi CHIRU, senatorul PDL urmarit PENAL pentru fapte de CORUPTIE: Nu ma voi folosi de IMUNITATEA parlamentara. Am sustinut intotdeauna DNA si pedepsirea celor care au INCALCAT legea

P.c. | 31.10.2014

Pe aceeași temă

Gigi Chiru, presedintele PDL Constanta, urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie, a declarat ca nu va folosi imunitatea parlamentara de care beneficiaza pentru a bloca ancheta si ca va colabora cu DNA pentru clarificarea acestui caz. Gigi Chiru este urmarit pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii, relateaza Hotnews.


"Am luat act de acuzatiile pe care mi le aduce Directia Nationala Anticoruptie. In intreaga mea activitate politica am sustinut activitatea DNA si, in special, pedepsirea celor care au incalcat legea. Voi colabora cu organele de ancheta pentru a-mi putea demonstra nevinovatia si nu ma voi folosi de imunitatea parlamentara pentru a se face lumina in acest caz", afirma Gigi Chiru intr-un comunicat de presa transmis vineri.

El a mentionat ca nu va mai face declaratii pe acest subiect pana la finalizarea anchetei, precizand ca procedurile judiciare sunt corecte.

"Apreciez ca procedurile judiciare sunt corecte si ma voi abtine de la a face declaratii pana la finalizarea anchetei. Mi-as dori ca toti cei care citesc comunicatul DNA sa nu uite sa parcurga si ultimele randuri ale acestuia, care spun ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de Procedura Penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", mai spune liderul PDL Constanta.

 

CITITI SI: DNA Senatorul Gigi CHIRU (PDL) URMARIT PENAL pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii


Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca senatorul Gigi Chiru este urmarit pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii. Senatorul este acuzat ca in 2010, cand era seful Inspectoratului in Constructii Sud - Est, ar fi cerut mita 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme intr-un proiect de constructie de parcuri eoliene in Dobrogea.
 

Gigi Christian Chiru este la primul mandat de parlamentar, ajungand senator din partea PDL prin redistribuire, in colegiul uninominal 4 Constanta.

In perioada 2004 - 2008, Gigi Chiru a fost consilier local PDL la Eforie, iar in 2008 a candidat la primaria acestei localitati si a pierdut alegerile. La alegerile din iunie 2012, Chiru a candidat si la Primaria Constanta, dar a pierdut din nou.

In perioada 2010 - 2011, Gigi Chiru a condus Inspectoratul Judetean in Constructii Constanta, iar intre 2009 si 2010 a fost director coordonator in Inspectoratul Teritorial in Constructii Sud-Est.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22