Gigi Becali va scapa de inchisoare. A fost ELIBERAT CONDITIONAT

A.g | 06.03.2015

Pe aceeași temă

Magistratii de la Judecatoria Medgidia au acceptat cererea lui Gigi Becali de a fi eliberat  conditionat din inchisoare dupa ce a fost condamnat in dosarul "Valiza" la trei ani si sase luni de inchisoare , informeaza sitiripesurse.

 

Decizia nu este definitiva.

 

                                                          

 

"Gigi Becali are speranțe mari că, vineri, după ce o să se prezinte în fața completului de judecată de la Tribunalul Medgidia, va fi declarat liber de către instanță. Astfel, dacă procurorii nu vor depune recurs, poate fi acasă la începutul săptămânii viitoare. Mai precis, luni poate fi eliberat definitiv și poate merge acasă", au precizat apropiații lui Gigi Becali.

 

"Probabil ca procurorii vor contesta aceasta decizie. Daca n-o vor contesta, atunci Becali va pleca acasa peste 3 zile. Daca o vor contesta si va fi respinsa contestatia, atunci va fi pusa in aplicare eliberarea conditionata. Daca vor contesta si va fi acceptata contestatia, atunci va fi anulata decizia de azi", a clarificat avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad.


Patronul Stelei a fost adus la Judecatoria Medgidia, dupa ce Comisia Nationala pentru eliberare conditionata decis ca Becali intruneste conditiile eliberarii.

 

In fata judecatorilor, Becali a facut din nou show si a promis chiar ca va investi la clubul de handbal HCM Constanta precum si ca va renunta la viata publica.


 

Din data de 20 mai 2013 e data de la care Becali se afla in spatele gratiilor. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in Dosarul schimbului de terenuri cu MApN si la alti trei in Dosarul Valiza. Pedepsele s-au contopit, iar finantatorul Stelei s-a ales cu un spor de pedeapsa de inca 6 luni.

 

In tot acest timp petrecut in inchisoare, Becali a primt mai multe permisii, chiar daca la prima a incalcat mai multe reguli si s-a ales cu sanctiuni.

 

A fost recompensat de 11 ori in timpul detentiei si a participat la toate activitatile din penitenciar, conform avocatului sau. De asemenea, a scris doua carti si a muncit.

 

Reactia procurorilor DNA:

La sedinta de judecata de vineri, procurorul prezent a prezentat cele doua motive pentru care Becali nu trebuie sa fie eliberat.

Concret, procurorul a spus in fata instantei ca Gigi Becali nu a executat o pedeapsa suficient de mare, iar acest lucru nu a dus la indreptarea sa.

Procurorul DNA a mai aratat ca Gigi Becali a fost sanctionat de mai multe ori in inchisoare.In schimb avocatul lui Becali a spus ca sanctiunile au fost anulate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22