Gheorghe Nichita a fost dus la DNA Bucuresti pentru audieri. Primarul din Iasi este suspectat ca ar fi folosit Politia Locala pentru supravegherea anumitor persoane

T.d. | 30.04.2015

Pe aceeași temă

Procurorii anticoruptie l-au ridicat, joi dupa-amiaza, pe primarul Iasiului. Gheorghe Nichita a fost adus joi seara la Bucuresti, pentru audieri. Potrivit unor surse judiciare, Nichita ar fi abuzat de functia detinuta – primar al orasului Iasi – si s-ar fi folosit de mai multi angajati ai Politiei Locale pentru a face actiuni de supraveghere operativa asupra anumitor persoane. Primarul ar fi folosit, in acest sens, bunurile aflate in dotarea Politiei Locale Iasi.

Gheorghe Nichita era tinut la curent cu actiunile anumitor persoane prin intermediul sefului Politiei Locale. Ar fi vorba despre informatii detaliate despre oamenii urmariti – cu cine se intalneau, ce masini folosea si pe ce nume erau inmatriculate, potrivit Gandul.

Alaturi de Nichita a fost ridicat de procurori si seful Politiei Locale Iasi, cei doi fiind adusi la DNA Bucuresti pentru audieri.

Gheorghe Nichita a ajuns, joi seara, la DNA Bucuresti pentru audieri. La sosire, primarul din Iasi nu a facut declaratii. Anterior, la DNA a fost adus pentru audieri si seful Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, potrivit Agerpres.

Joi dimineata, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut 21 de perchezitii in Iasi. Au fost vizate sediul Primariei, Politia Locala, precum si locuinta primarului Gheorghe Nichita si cele ale sefilor Politiei Locale, intr-un dosar privind presupuse fapte de coruptie comise in 2015.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise de la inceputul anului 2015 pana in prezent. In cursul zilei de 30 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 21 locatii situate in judetul Iasi, din care trei sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", potrivit unui comunicat DNA.

Primarul Iasiului a fost ridicat de procurori de la vila sa din Copou, in jurul orei 14.30. Seful Politiei Locale, Liviu Hliboceanu, a fost ridicat de anchetatori in jurul orei 13.30, cei doi fiind dusi la DNA Bucuresti pentru audieri.

Gheorghe Nichita este primarul Iasiului de 12 ani, din decembrie 2003 pana in prezent. De asemenea, el este si presedintele organizatiei judetene a PSD Iasi, dar si vicepresedinte al formatiunii social-democrate. Nichita a devenit membru PSD in iulie 2000.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22