Georgica Severin (PSD) cere schimbarea codurilor penale, fara teama de ambasade: Legi care sa faca dreptate, nu razbunare

M. B. | 21.03.2015

Pe aceeași temă

Senatorul Georgica Severin a cerut la Consiliul National al PSD ca juristii PSD sa vina cu propuneri de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, "fara jena ca vor tipa unele ambasade".

 

"As vrea foarte mult ca noi, ca un partid de stanga, sa intelegm ca s-a gresit cu acel Cod Penal asumat al domnului Predoiu, iar juristii nostri sa vina cu propuneri prin care, fara jena ca vor tipa unele ambasade sau vor striga unii deontologi apropiati de vechea putere, s-o spunem extrem de clar ca avem nevoie de legi care sa faca dreptate si nu razbunare", a declarat senatorul PSD, citat de Mediafax.

 

"Invit pe juristii nostri sa se aseze pe Codul Penal si pe Codul de Procedura Penala si sa vina cu propuneri, sa le votam. Nu sa spunem ca, daca ne legam de asta, avem probleme", a adaugat el.

 

Consiliul Național al PSD a adoptat vineri rezoluția care prevede că membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde funcția dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție.

 

Georgică Severin, senator de Prahova, este membru al Comisiei juridice și d eimunități, precum și al Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă.

 

Severin a apărut anul trecut în câteva înregistrări cu președintele CAN, Laura Georgescu: „M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de…aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez… Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?”, spune Laura Georgescu, în înregistrarea făcută publică de către Realitatea TV.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22