George Maior (SRI): Imi voi depune demisia in fata noului presedinte

P.c. | 03.10.2014

Pe aceeași temă

George Maior, directorul SRI, a declarat, vineri, la Timisoara, ca va demisiona imediat dupa ce Romania va avea un nou presedinte, considerand ca noul sef al statului trebuie sa decida cine va conduce serviciile de informatii. Maior a precizat că nu i s-a propus niciodată funcţia de prim ministru şi nu a discutat acest lucru cu nimeni, relateaza Hotnews.

"Cred ca un lucru normal intr-un stat democratic este ca viitorul presedinte sa decida in ceea ce priveste serviciile de informatii. Din punctul meu de vedere, voi merge catre acest nou presedinte, imi voi prezenta demisia si ramane la latitudinea lui sa aprecieze daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu a fost potrivita sau sa ia o alta decizie. Nu am nicio problema din acest punct de vedere", a declarat, la Timisoara, George Maior, citat de cotidianul local tion.ro.

CITITI SI: INTERVIU George MAIOR (SRI), despre terorism, evaziune fiscala, retinerea datelor personale si legatura Serviciilor cu politica

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a fost întrebat de presă, la Timişoara, dacă serviciile de informaţii ar trebui să se implice în viaţa politică, potrivit Mediafax.

"Deloc nu ar trebui să se implice serviciile secrete, ca să fie clar. Vedeţi, în contextul fiecărei campanii electorale, discursul politic aduce în atenţie, din nefericire, şi serviciile de informaţii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că stă deoparte de această luptă politică, ne interesează să ne facem treaba bine. În ce mă priveşte, se vehiculează, nu a venit dinspre mine acest lucru, în legătură cu evolutia mea politică, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22