Geert Wilders cere sesiune parlamentara extraordinara pentru iesirea Olandei din spatiul Schengen

Fara Autor | 24.08.2015

Pe aceeași temă

Geert Wilders, liderul formațiunii xenofobe olandeze Partidul pentru Libertate (PVV), a cerut convocarea parlamentului de la Haga într-o sesiune extraordinară pentru a discuta măsuri de prevenire a terorismului și o eventuală renunțare la acordurile Schengen, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

 

Cererea lui Wilders, care acerut de mai multe ori ieșirea Olandei din Schengen, vine după atacul  armat comis vineri într-un tren care circula pe ruta Amsterdam-Paris.

 

Dezbaterea pe această temă revine în centrul atenției în Olanda după ce premierul belgian Charles Michel a declarat, tot după atacul de vineri, că trebuie examinat dacă acordurile Schengen pot fi “adaptate”, fără să ofere detalii.

 

Și ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni, s-a declarat duminică preocupat de o posibilă punere în discuție a acordurilor Schengen, dar nu ca urmare a atacului din trenul Amsterdam-Paris, ci din cauza valului de imigranți ilegali care asaltează Europa.

 

Totuși, partidele ce alcătuiesc coaliția guvernamentală de la Haga, liberalii din VVD și laburiștii din PvdA, consideră că nu se impune convocarea ședinței cerute de Wilders, întrucât legislativul are deja programată pentru începutul lunii septembrie o dezbatere despre terorism.

 

Potrivit agenției locale de presă ANP, partidul VVD, din care face parte și premierul Mark Rutte, dorește să implementeze noi măsuri de securitate după ce o analiză a serviciilor secrete a relevat o sporire a amenințărilor teroriste, mai scrie Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22