Gandul: Recuperarea PREJUDICIULUI de 60 milioane euro din dosarul lui Dan VOICULESCU este SECRETIZATA. Raspunsul ANAF

P.c. | 02.11.2014

Pe aceeași temă

Intr-un raspuns oficial la cererea Gandul, ANAF sustine ca procedura de recuperare a prejudiciului de 60 milioane euro din dosarul in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru spalare de bani este secretizata. In aceste conditii, publicul nu va afla daca suma cu care Voiculescu a pagubit statul va fi recuperata sau nu, relateaza Hotnews.


Gandul a formulat o cerere in baza legii 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, in care solicitam ca ANAF sa explice cum decurge procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu.
 

Curtea de Apel a stabilit ca statul trebuie sa recupereze 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu si a dispus sechestru pe o serie de bunuri, precum cladirile in care functioneaza Antena 3, Antena Tv Group sau GRIVCO.
 

CITITI SI: Surse: Statul roman a inceput recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Sediul Antena 3 trece in proprietatea statului

 

"In consecinta, in cererea noastra, am solicitat ANAF sa explice daca, spre exemplu, a incheiat contracte cu aceste entitati pentru inchirierea sediilor care acum au intrat in proprietatea statului. De asemenea, am solicitat sa ni se spuna daca au fost demarate procedurile de evacuare a societatilor care ocupa aceste sedii apartinand statului", scrie Gandul. 
 

In replica, ANAF a transmis intr-un raspuns oficial ca toate aceste detalii sunt secrete, astfel ca presa si opinia publica nu au dreptul sa le afle. "Totodata, cu privire la furnizarea de informatii, altele decat cele publicate pe site-ul ANAF, mentionam ca, potrivit art. 11 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si pct. 11.1 din H.G. nr. 1050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala acestea sunt supuse secretului fiscal", se arata in raspunsul ANAF.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22