Gabriel Oprea: Nu vreau sa fiu premier. Imi doream sa fiu director al SRI. Ponta: In prima zi cand vin in tara, ma duc si la procuror

P.c. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Gabriel Oprea, liderul UNPR, a declarat aseara, la B1 Tv, ca sprijina in continuare guvernul Ponta aratand insa ca sprijina de asemenea numirea lui Ungureanu la SIE deoarece sustine propunerile presedintelui Romaniei pe teme de securitate nationala. Intr-o interventie telefonica in cadrul aceleiasi emisiuni, Victor Ponta a declarat ca PSD nu sustine numirea lui M.R. Ungureanu la SIE, anuntand de asemenea ca se va intoarce in tara in maxim 2 saptamani.

 

Suntem parteneri seriosi pe probleme de guvernare si pe probleme de securitate nationala il sprijinim pe presedintele Romaniei, a explicat Gabriel Oprea. Intrebat despre nominalizarea lui Mihai Ungureanu la sefia SIE, premierul interimar a raspuns: "Spunem de cinci ani ca sprijinim presedintele Romaniei, indiferent cum il cheama".

 

Oprea : Nu-mi doresc sa fiu prim-ministru. Voiam sa fiu directorul SRI

 

Gabriel Oprea a mai declarat ca nu isi doreste sub nicio forma sa ii ia locul partenerului sau de coalitie Victor Ponta in fruntea Guvernului."Chiar daca mi s-a propus sau mi se va propune, discutand de Victor Ponta nu-mi doresc sa fiu premier", a spus Oprea, intr-o emisiune la B1 Tv, conform ziare.com

 

"Nu-mi doresc sa fiu prim ministru al Romaniei. Am ramas la 10 ani fara tara, mama a ramas vaduva cu 3 copii, am facut scoala de ofiteri si mi-am dorit sa fiu general si am ajuns. Cred ca sunt bun pe acest domeniu. Asta imi doresc, aici este domeniul unde pot face o treaba foarte buna. Nu-mi doresc sa fiu prim ministru al Romaniei sub nicio forma! E clar sau nu e clar?!?", a raspuns Gabriel Oprea.

 

Exista insa o alta functie pe care si-ar dori-o liderul UNPR. "Am vrut sa fiu director al SRI", a dezvaluit el. La constatarea moderatorilor ca Elena Udrea, care a spus ca Oprea viza sefia SRI, a avut dreptate, liderul UNPR a raspuns: "De data asta, daca asa a zis, a avut dreptate".

 

Victor Ponta: Nu il sprijinim pe Mihai Razvan Ungureanu

 

Premierul Victor Ponta a intervenit telefonic, in aceeasi emisiune, spunand ca"din ce am discutat cu colegii mei, decizia este sa nu-l sprijinim pe Mihai Razvan Ungureanu".
 

CITITI SI: Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis: Are o mentalitate de stapan de iobagi cu romanii. Asta e, se supara, ne mai face un dosar

 

Este o decizie politica pe care o va lua partidul si apoi va fi discutata si cu grupurile parlamentare, a spus Ponta acuzand apoi "dispretul presedintelui Klaus Iohannis fata de deciziile importante. Domnul Iohannis ne considera niste iobagi pe mosie care trebuie sa indeplineasca ordinele sale", a declarat premierul, conform ziare.com
 

Victor Ponta a explicat decizia UNPR de a vota pentru propunerea sefului statului la SIE prin faptul ca "in probleme din afara guvernarii UNPR are alte opinii, suntem doar parteneri. Au fost loiali si corecti in actul de guvernare" a spus Ponta amintind ca PSD si UNPR au votat diferit si in privinta strategiei de aparare.
 

"Ieri (sambata - n.red.) am fost inca o data la doctor. Am maxim doua saptamani in care nu pot sa pun piciorul jos. In maxim doua saptamani pot sa vin acasa in Romania pe picioarele mele, nu in scaun cu rotile sau carje. Intre timp, cu Gabi Oprea la Guvern, cu Rovana Plumb la PSDnu se darama nimeni", a declarat premierul, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, duminica seara.

 

Ponta, despre anchetarea sa: In prima zi cand vin in tara, ma duc si la procuror


Ponta a facut cateva precizari si despre dosarul in care este anchetat: "Este in faza de urmarire penala, avand in vedere ca au trecut opt ani de atunci. In prima zi cand vin in tara, sigur ca ma duc si la procuror", a spus premierul. Intrebat daca merge la audieri, a raspuns: "La ce vrea dansul".
 

Victor Ponta a criticat procurorii romani din prezent, aratand ca, daca ar mai fi fost procuror si ar fi facut afirmatiile acestora, ar fi fost dat afara."Daca eram procuror si faceam afirmatiile care se fac in zilele astea, m-ar fi dat afara, ca mi-ar fi spus ca nu am trecut pe la Facultatea de Drept. La ce se intampla azi n-are niciun fel de legatura cu Dreptul. Inteleg tulburarea din PSD, nu inteleg linistea din PNL, mi se pare un pic iresponsabila", a afirmat prim-ministrul.
 

Ponta a dat de inteles ca, daca Guvernul ar fi schimbat, ar fi din dorinta unui procuror."Intrebarea e 'de ce mai participam la alegeri daca oricum dupa aia nu mai e niciunul in functie?'. Sau daca Guvernul se schimba ca vrea un procuror, de ce mai facem alegeri? Asta e intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem toti. (...) De frica sau la ordin, ne facem ca nu intelegem", a mai spus presedintele PSD.
 

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a spus ca "e posibila orice decizie prevazuta de Codul de Procedura Penala", intrebat care ar fi decizia procurorului cand se va intoarce in tara si daca este posibil sa fie pus sub control judiciar.
 

Victor Ponta se afla de 14 zile in Turcia, unde se recupereaza dupa o operatie la genunchi. In lipsa sa, interimatul la sefia Guvernului este asigurat de liderul UNPR Gabriel Oprea, iar cel la conducerea PSD de ministrul Muncii Rovana Plumb

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22