Gabriel Oprea, la intalnirea cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Starea de securitate din zona Marii Negre ramane ingrijoratoare

P.c. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

Gabriel Oprea, premierul interimar al Romaniei, s-a intalnit astazi cu Jens Stoltenberg, secretarul General al NATO. Gabriel Oprea a aratat ca situatia de securitate din vecinatatea Romaniei si din Marea Neagra ramane ingrijoratoare, fapt ce reclama o atentie sporita din partea NATO, relateaza Hotnews.

 

Stoltenberg a apreciat angajamentul tarii noastre in Afganistan, profesionalismul si dedicarea militarilor romani si decizia Romaniei de sporire a cheltuielilor pentru aparare si de consolidare a capacitatilor operationale, precizeaza Guvernul.

 


Imagine din timpul discutiilor

 

Prim-ministrul interimar a reconfirmat aprecierea tarii noastre fata de eforturile NATO si ale Secretarului General pentru consolidarea securitatii Aliatilor estici si pentru intarirea dimensiunii de aparare colectiva. Oprea a reiterat angajamentul Romaniei privind contributiile de substanta la misiunile si obiectivele Aliantei Nord-Atlantice, apreciind ca o Alianta puternica, unita si dotata cu resursele si vointa politica necesare este indispensabila pentru stabilitatea si securitatea regiunii noastre si a Europei, se mai arata in comunicat.

 

CITITI SI: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, soseste astazi la Bucuresti. Va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu alti oficiali de rang inalt



Conmunicatul Guvernului mai precizeaza ca premierul interimar a evidentiat importanta pe care Romania o acorda relatiei Transatlantice si determinarea Guvernului de a spori bugetul apararii pentru a atinge un nivel de 2% din PIB pana in 2017, in sensul deciziilor Aliantei adoptate la Summit-ul NATO din septembrie 2014. 
 

Oprea a accentuat importanta pe care Romania o acorda implementarii deciziilor adoptate de sefii de stat si de guvern anul trecut in Marea Britanie, in special a Planului de actiune al NATO privind cresterea capacitatii operationale. Totodata, a subliniat interesul tarii noastre pentru o abordare ambitioasa a agendei viitoarei reuniuni Aliate la nivel inalt de la Varsovia, din iulie 2016, in sensul continuarii procesului de adaptare a NATO la evolutiile de securitate cu impact pe termen lung. De asemenea, a prezentat preocuparile Guvernului Romaniei de consolidare a unui cadru institutional coerent si operational pentru  prevenirea si combaterea riscurilor si a provocarilor de securitate neconventionale, se mai precizeaza in comunicat.

 

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, efectueaza astazi o vizita la Bucuresti unde va avea o serie de intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Apararii, cu ministrul de Externe si cu premierul interimar Gabriel Oprea.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22