FSLI: Daca Guvernul nu va gasi o solutie de majorare a salariilor din invatamant, sa se astepte la proteste de amploare

P.c. | 19.08.2015

Pe aceeași temă

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant ameninta ca va organiza proteste de amploare daca Guvernul nu va gasi o solutie pentru marirea suplimentara a salariilor din invatamant. Presedintele FSLI, Simion Hancescu, transmite ca o crestere a salariilor medicilor cu 100% pana in 2017 ar crea o nedreptate inacceptabila pentru profesori, deoarece acestora li s-a promis ca salariile le vor creste cu doar 34% pana la sfarsitul aceluiasi an.  
 
 
"Daca Guvernul nu va face efortul de a gasi o solutie de majorare suplimentara si pentru salariatii din invatamant, cu siguranta ca numeroasele mesaje de revolta, pe care le-am primit, se vor transforma in fapte, ceea ce inseamna ca Executivul trebuie sa se astepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul scolar sa inceapa in cele mai bune conditii pentru elevi si dascali", a anuntat liderul FSLI, conform Hotnews.
 
 
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta ca "apreciaza ca justa decizia luata de Guvernul Romaniei de a majora salariile angajatilor din sanatate, dar reaminteste Guvernului ca, in Programul de guvernare, mai exista un domeniu prioritar - educatia".
 
 
 
 
Sindicalistii sustin ca "dupa majorarile substantiale acordate inaltilor demnitari si cele anuntate pentru sanatate, se impune ca reprezentantii Guvernului sa regandeasca, impreuna cu sindicatele, calendarul cresterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform caruia salariile ar urma sa creasca cu 34% pana la finalul anului 2017".
 
 
Simion Hancescu afirma ca "acest procent de 34%, fata de cel de 100% promis a se acorda salariatilor din sanatate tot pana la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabila si un dezechilibru major intre cele doua domenii strategice".
 
 
Sindicalistii de la FSLI spun ca, "dupa majorarea din luna martie a.c., salariul net al unui invatator debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul este de 836 de lei, iar al unui profesor la final de cariera este de 1.825 de lei".
 
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22