Frauda

Tia Serbanescu 17.08.2012

De același autor

Despre frauda electorală se vorbește de ani de zile. Pare nelipsită din orice alegeri – deși nimeni n-a putut s-o descrie: era pe când nu s-a văzut, azi o vedeau și nu e. La referendum, unde USL a alergat singură și a ieșit pe locul doi întrucât absenții au fost mai iuți, frauda a fost zărită din nou prin județele USL unde procentele ajungeau la 150%.

S-au făcut plângeri și reclamații și, teoretic, toți politicienii s-au declarat interesați de prinderea fraudei. Totul se termină însă când justiția chiar se apucă de anchete. Brusc, frauda devine victima nevinovată a crudei justiții. Până aici! au strigat revoltați puciliștii. Nu vă atingeți de frauda noastră! Nu terorizați votul multiplu! Nu mai prigoniți mita! Ce-aveți cu niște fraude sărace și cinstite?

Primul care a reacționat văzând că justiția anchetează „fetele lui Mazăre” a fost premierul plagiator care a considerat cazul „ridicol” indicându-le procurorilor să se ocupe de „criminali, tâlhari, hoți și violatori” și să lase fraudele lui Mazăre în pace – mai ales că erau atât de tinere, frumoase și golașe încât acesta le-a escortat personal până în secția de votare. Când procuroriii s-au dus și în alte localități unde existau reclamații de fraude spre a discuta cu localnicii (cum altfel să le verifici?), Ilici a sărit în sus: „haite de procurori dau năvală peste oameni” executând „misiuni de esență fascistă”. Ce lozincă istorică! Iliescu-apare, adevărul moare.

Nimeni n-are însă de ce să se teamă dacă a votat o singură dată – așa încât văicăreala asta generală seamănă cu țipetele și urletele pirandelor când vine poliția să le caute hoțul din casă. Haoleu, ce teroare, haoleu ce facciști! Ce haite! Cel care a încheiat apoteotic, și chiar apocaliptic, acest cor antijustiție a fost intrusul de la Cotroceni: Antonescu a somat Procurorul General să ofere explicații publice, CSM să se întrunească urgent, reproșându-i și premierului că „a făcut apel la Băsescu să înceteze prigoana” în loc „să-l împiedice s-o facă” dacă are dovezi că ordinele vin de la „cetățeanul din garaj”. Păi, n-are! Cel care a dat ordine Parchetului, DNA și CSM e cetățeanul în sevraj la Palat.

Dacă zicea dl. Băsescu așa ceva, Ponta l-ar fi făcut ceaușist, Ilici hitlerist, Fenechiu stalinist, Felix securist iar Zoe Petre satanist. Acum Ponta a pus botul pe labe: „sunt de acord cu Antonescu”. El e de „acord” și cu col. Dogaru iar Crin e de acord cu Ilici: Antonescu pentru noi este Iliescu doi iar pentru uselei este chiar Antena trei.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22