FOTO Un grup de parlamentari francezi provoaca un incident diplomatic dupa ce au vizitat Crimeea, in ciuda sanctiunilor occidentale la adresa Moscovei

T.d. | 29.07.2015

Pe aceeași temă

Un grup de zece parlamentari francezi a provocat un scandal diplomatic dupa ce a vizitat Peninsula Crimeea – anexata de Federatia Rusa de la Ucraina, in martie 2014 – si a facut campanie pro-rusa, in ciuda sanctiunilor occidentale la adresa Moscovei si a relatiei tensionate ruso-americane.

Potrivit celor zece deputati din camera inferioara a Legislativului francez, obiectivul lor a fost “sa inteleaga cum traiesc oamenii” si “sa contracareze dezinformarea mass media europene” cu privire la anexarea peninsulei de Rusia, potrivit Radio Europa Libera (Radio Free Europe/RFE).

Grupul de parlamentari francezi a ajuns in Crimeea pe 23 iulie, dupa o scurta oprire la Moscova.

Odata ajunsi in peninsula de la Marea Neagra, cei zece deputati – majoritatea fac parte din Partidul Republican de centru-dreapta al fostului presedinte Nicolas Sarkozy – nu au ezitat sa laude Crimeea si noua conducere ruseasca a teritoriului anexat de la Ucraina impotriva tuturor legilor internationale.

Mai mult, ei au tinut sa-si imparta entuziastul si pe retelele de socializare, postand mesaje si fotografii din zona.

Mai mult, Pozzo di Borgo (vicepresedintele grupului senatorial de prietenie franco-rusesc din Senat) a fost pozat cu un tricou pe care scria: “Obama, esti un ticalos”.

(Foto: RFE)

La Paris, gestul parlamentarilor a provocat iritare, ministrul de Externe Laurent Fabius declarandu-se “socat” de vizita celor zece deputati pe care o vede ca pe o incalcare a legislatiei internationale.

Intrarea in Crimeea fara permisiunea autoritatilor ucrainene inseamna recunoasterea autoritatii Moscovei”, a spus Fabius.

Si Senatul francez s-a delimitat de gestul parlamentarilor, cerandu-le sa nu vorbeasca in numele adunarii legislative de la Paris.

La Kiev, vizita a provocat nemultumire. Pentru ministrul ucrainean de Externe, vizita este iresponsabila si ar putea aduce interdictii pentru deputatii in cauza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22