FOTO. Cazul atacului xenofob si rasist din Franta. The Telegraph: E fotografia care VA SOCA FRANTA. Imagini cu puternic impact emotional

T.d. | 19.06.2014

Pe aceeași temă

Noi informatii apar in cazul minorului roman de etnie roma agresat cu brutalitate, la sfarsitul saptamanii trecute, in Franta. Cotidianul britanic The Telegraph a publicat, miercuri, cateva fotografii cu tanarul batut, gasit intr-un cos de supermarket. Cotidianul mentioneaza ca fotografiile nu au fost verificate cu membri ai familiei minorului.

E fotografia care va soca Franta”, scrie cotidianul britanic.

Batut, abandonat intr-un cos de supermarket si lasat sa moara pe marginea drumului. Asta a fost soarta lui Darius (16 ani), un baiat rom rapit de la familia lui de un grup de atacatori neidentificati, care il acuzau de spargere”, mai scriu jurnalistii britanici.

Tanarul se afla in coma indusa medical, miercuri, intr-un spital din Paris, unde doctorii spun ca sunt reticenti fata de sansele minorului de supravietuire, dupa ce a suferit multiple fracture craniene”, transmite The Telegraph.

CITESTE SI: Franta xenofoba si rasista: Un adolescent roman de etnie roma A FOST BAGAT IN COMA de 12 indivizi

Un minor roman de etnie roma se afla între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei, relatează site-ul revistei franceze Le Nouvel Observateur.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, minorul, în vârstă de 16 ani, ar fi fost bătut de persoane care-l suspectau că a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. "Un grup de persoane a venit să-l caute în această tabără şi l-a luat cu forţa", a declarat o sursă din cadrul poliţiei. Minorul a fost sechestrat într-o pivniţă, unde agresorii l-au bătut cu brutalitate.

"Aproximativ 12 persoane" ar fi participat la această agresiune, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama minorului este cea care a sesizat poliţia. Tânărul a fost găsit vineri seara, inconştient, abandonat într-un cărucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Nicio persoană nu e arestată până la acest moment, în acest caz.

Potrivit unei surse judiciare, tânărul era cunoscut pentru comiterea unor furturi. El a fost arestat în mai multe rânduri, începând din iunie, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade. Primarul socialist a declarat că mai multe maşini au fost sparte în ultimele săptămâni în Cité des Poètes, alimentând resentimentele locuitorilor faţă de romi, pe care-i acuză că sunt autorii acestor furturi.

CITESTE SI: Reactii ale parlamentarilor romani, dupa atacul xenofob si rasist din Franta: Romii nu sunt ai nostri, SUNT AI EUROPEI. ASA CEVA E INACCEPTABIL, indiferent de etnie

Atacul vine pe un val de xenofobie si rasism crescande in Franta, dupa ce electoratul francez a dat cele mai multe voturi (25%) Frontului National (FN – partid de extrema dreapta, xenofob si rasist), la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Reamintim ca Marine Le Pen, presedinta FN, a declarat recent ca il admira pe Vladimir Putin, pentru ca nu lasa sa i se impuna decizii din strainatate. In plus, la scurt timp dupa afisarea rezultatelor la europarlamentare, ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a declarat ca Frontul National este un "partid fascist".
De altfel, in 22 septembrie 2012, in cursul unei universitati de vara a FN, Jean-Marie Le Pen (presedintele de onoare al Frontului National) a declarat ca romii "sunt ca pasarile, zboara in mod natural".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22