FOTO Atentatul asupra publicatiei Charlie Hebdo provoaca aparitia unui nou saptamanal romanesc: BUCAREST HEBDO

T.d. | 19.01.2015

Pe aceeași temă

“Bucarest Hebdo” este cea mai recenta lansare de pe piata media din Romania. Editat de grupul de presa “Bursa”, saptamanalul apare in limba franceza in print si online, iar prima editie a fost dedicata libertatii de exprimare si libertatii presei.

"Banuiesc ca vom mentine tirajul pentru un timp, pana sa ne descopere cititorii din aceasta nisa", a declarat Florian Goldstein, presedintele grupului de presa Bursa, potrivit Ziare.com.

Goldstein a vorbit despre motivele pentru care a decis lansarea “Bucarest Hebdo” la scurt timp de la atentatele teroriste de la Parist asupra redactiei saptamanalului satiric “Charlie Hebdo”.

"Ne-a socat uciderea ziaristilor francezi de la Charlie Hebdo, iar faptul ca au fost impuscati in timp ce isi tineau sedinta de redactie ne-a implicat. Pentru noi sedinta de redactie este un moment special, cand are loc o concentrare virtuala a ziarului de a doua zi. Oroarea nu se risipise a doua zi. Atunci am decis ca este momentul sa readucem la viata publicatia Bucarest Hebdo”, a spus presedintele grupului media Bursa.

(Foto: Bucarest Hebdo)

“Titlul “Bucarest Hebdo” este inregistrat la OSIM pe numele uneia dintre societatile conexe ale grupului de presa Bursa, operatiune agreata cu fostul proprietar, inca din toamna anului trecut", a mai spus Goldstein.

Presedintele Bursa a tinut insa sa precizeze ca saptamanalul nu este o replica a lui Charlie Hebdo, nefiind o publicatie de satira.

"Bucarest Hebdo nu este o replica a lui Charlie Hebdo, nu este revista satirica, ci de informare si opinie. La noi lucreaza graficieni proprii - doi tineri absolventi ai masterului de grafica de la Institutul Nicolae Grigorescu, dar mai putem apela si la colaborarea cu alti graficieni si, peste toate, mai sunt si eu care, la origine, sunt artist platic. De altfel, desenul de pe coperta primei editii imi apartine", a explicat Goldstein.

Bucarest Hebdo va aparea in fiecare luni si este distribuit, prin retelele de difuzare a presei, in Bucuresti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22