Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, va fi adus CU MANDAT la DNA (surse)

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

Fostul sef al Serviciului  de Protectie si Paza (SPP), Dumitru Iliescu, va fi adus cu mandat la DNA. Iliescu este implicat in dosarul in care Viorel Hrebenciuc si Dan Sova (ambii PSD) sunt urmariti penal. Dumitru Iliescu se afla in custodia procurorilor, potrivit unor surse judiciare, citate de Hotnews.

Dumitru Iliescu este urmarit penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc a intreprins demersuri pentru a obtine informatii cu privire la anchetele penale DNA care il vizau, promitand in schimb ca va determina diversi functionari publici, asupra carora are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta, sa isi indeplineasca indatoririle de serviciu in asa fel incat sa obtina pentru persoanele care il ajuta cu astfel de informatii diverse foloase necuvenite.

Hrebenciuc i-ar fi solicitat lui Dumitru Iliescu sa obtina date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnica prin care s-a dispus interceptarea comunicatiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, daca exista posibilitatea de a fi prelungite masurile de supraveghere tehnica, precum si institutia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, DNA sau Serviciul Roman de Informatii.

Luni, procurorii DNA au efectuat perchezitii la domiciliul sau, conform unor surse judiciare.
 

Interceptarile Iliescu-Hrebenciuc releva cartita din DNA

Surse judiciare arata ca fostul director al SPP, Dumitru Iliescu, este cel care l-ar fi informat in mod ilegal pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele DNA in care deputatul PSD era implicat.

Astfel, potrivit interceptarilor care ii implica pe cei doi, generalul Dumitru Iliescu il informeaza pe Hrebenciuc ca are o “cartita” in DNA.

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavostră sunteți pe mandat.

Viorel Hrebenciuc: Mh! Da.

Dumitru Iliescu: Pur și simplu asta e tot ce am aflat.

Viorel Hrebenciuc: Da, da. da. Dar acum pentru care dosar?

Dumitru Iliescu: Nu știu, nu m-am băgat mai mult și vă spun și de ce. El a spus de ce: Dom’le dacă pun întrebări, șefa mea știe, că a văzut la mine în bibliotecă și știe.

Dumitru Iliescu:  Și a venit cu infomația asta, știa și de Ponta, și de toți. Știa cine are dosare, știa de cei personal urmăriți ș.a.m.d. 

Viorel Hrebenciuc: Corect, corect! Da, da, da.

(…)

Dumitru Iliescu: În general, îi dă toate dosarele. De fapt el îi ține dosarele în fișet. El le ține acolo, are cheia de la fisetul ei.

Viorel Hrebenciuc: Perfect!

Dumitru Iliescu:  El le pune în ordone, le cercetează, el e conexiunea cu poliția pentru diverse acte.

Viorel Hrebenciuc: Frumos, bravo lui! Excelent!

Dumitru Iliescu:  Asta e!

Viorel Hrebenciuc: Singurul lucru! Să stea liniștit după aia.

Dumitru Iliescu: Eu v-am sus exact cum e. Nu pot să vă spun ceea ce nu știu, nu cunosc. De fapt, să vă spun sincer, am vrut să vin să văd cu dumneavostră numai pentru treaba asta.

Viorel Hrebenciuc: Haideți să ne vedem puțin mai des, așa, cam la două, trei săptămâni. Eu sper că până dupa mijlocul lui septembrie, încolo să mă reglez puțin, așa că sunt și eu pe aici, dar din toate parțile vin.

Dumitru Iliescu: Da, știu.

Viorel Hrebenciuc: Dar din toate parțile vin și chestiuni care trebuie să se întâmple.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22