Fostul lider georgian, Mihail Saakasvili, sustine ca Vladimir Putin ar fi oferit Romaniei si Ungariei PARTI DIN UCRAINA

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

Presedintele rus, Vladimir Putin, ar fi oferit Romaniei si Ungariei parti din Ucraina, sustine fostul presedinte georgian, Mihail Saakasvili. Totodata, liderul de la Kremlin ar fi avertizat ca “ceva trebuie facut in legatura cu Moldova”, informeaza Ziare.com.

Fostul ministru de Externe polonez Radoslaw Sikorski a declarat, intr-un interviu pentru publicatia americana Politico, luni, ca Rusia a oferit in luna februarie 2008 Poloniei o impartire a Ucrainei, respectiv teritorii care au fost poloneze inainte de Al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit lui Sikorski, ministru in perioada noiembrie 2007 - septembrie 2014, oferta a fost facuta de Vladimir Putin premierului de atunci al Poloniei, Donald Tusk, in cadrul unei intalniri care a avut loc la Moscova.

Relatarea povestii a generat o avalansa de intrebari la Varsovia, printre care si daca Tusk l-a anuntat pe presedintele polonez de atunci, Lech Kaczynski, care a murit in luna aprilie 2010, intr-un accident aviatic ce a avut loc in Rusia, sau pe aliatii NATO si europeni ai Poloniei.

Ulterior, marti, fostul presedinte georgian din perioada 2008-2014, Mihail Saakasvili, a confirmat la televiziunea poloneza TVN24 ca Putin intr-adevar i-a facut acea oferta lui Tusk si ca le-a spus lucruri similare si liderilor din Romania si Ungaria.

"Tusk mi-a repetat-o. A crezut ca Putin glumeste. Dar el (Putin - n.red.) le-a spus acelasi lucru Romaniei si Ungariei", a subliniat Saakasvili.

"El (Putin - n.red.) mi-a spus si ca trebuie facut ceva in legatura cu Moldova si ca NATO nu poate apara statele baltice", a adaugat fostul lider georgian.

Potrivit Thenews.pl, Saakasvili a spus ca "presedintele rus Vladimir Putin a oferit sa imparta Ucraina, in urma cu mai multi ani, liderilor din Polonia si din alte tari".

"Vladimir Putin a afirmat ca Ucraina nu este o tara, ci un teritoriu. La urmatoarea intalnire, mi-a spus ca Crimeea este pamant rusesc. Apoi mi-a spus ca este foarte nemultumit de Moldova si ca trebuie facut ceva", a precizat fostul presedinte al Georgiei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22