FMI: Scaderea TVA trebuie compensata cu alte masuri fiscale, pentru respectarea tintelor de deficite

P.c. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Fondul Monetar International considera ca scaderea TVA la 20% poate fi realizata, in conditiile respectarii tintelor de deficit, doar daca ea va fi compensata cu alte masuri fiscale si reduceri de cheltuieli bugetare. Acordul Romaniei cu FMI ci Comisia Europeana expira la finele lui septembrie 2015, iar Guvernul Ponta intentioneaza sa reduca TVA pana la 20% din 2016, relateaza Hotnews.

 

"Autoritățile au informat misiunea FMI cu privire la intențiile de reducere a TVA și a accizele în viitor. În timp ce TVA este mare, autoritățile se confruntă, de asemenea, cu creștere presiunii cheltuielilor. Astfel, pentru a se asigura că tintele de deficite fiscale pot fi îndeplinite, orice reduceri ale TVA ar trebui să fie compensate în totalitate prin alte măsuri fiscale, inclusiv pe partea de cheltuieli", au apreciat surse din cadrul FMI. 
 

Reducere a TVA poate fi ajutata de cresterea gradului de colectare a taxelor si de trecerea cheltuielilor de capital ale statului de la fondurile bugetare la fondurile europene. "Ceva spațiu fiscal ar putea fi creat prin reforma profundă și durabilă care sa imbunatateasca  administrarea fiscala și prin mutarea suplimentara a cheltuielilor de capital de la fondurile nationale catre fondurile europene", au apreciat surse din FMI. 
 

CITITI SI: Executivul vine cu un nou proiect de COD FISCAL: TVA redus, cota unica mai mica, impozitare diferentiata pentru microintreprinderi. Citeste principalele prevederi ale proiectului

 

Comisia Europeana asteapta ca Guvernul sa discute cu oficialii de la Bruxelles eventuale modificari majore de taxe, in cadrul Programului de asistenta, conform unor surse europene. Potrivit acestora, orice modificare fiscala trebuie discutata, evaluata si convenita in cadrul Programului. 
 

Conform prognozei de iarna din 2 februarie 2015, Comisia Europeana se asteapta ca Romania sa aiba in anul 2015 o crestere economica de 2,7%, iar in 2016 de 2,9%. Deficitul structural este asteptat sa scada la 1,25% din PIB pana in anul 2016. 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22