FMI nu pare convins de initiativa Greciei pentru reforme. Expertii Fondului recomanda impotriva unui nou pachet de asistenta financiara

T.d. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Fondul Monetar International nu pare convins de probitatea Greciei in ce priveste situatia economica si initiativa pentru reforme si recomanda impotriva acordarii unui nou pachet de asistenta financiara.

Raportul prezentat miercuri board-ului FMI de expertii institutiei face nesigura o noua implicare a Fondului pentru un pachet de ajutor financiar catre Atena, potrivit Mediafax care citeaza Financial Times.

Institutia financiara internationala isi motiveaza decizia prin indatorarea excesiva a Atenei si istoricul negativ in implementarea reformelor in peninsula elena.

Raportul face ca FMI sa participe in continuare la negocierile purtate in aceste zile cu Atena, insa fara a lua o decizie fata de un pachet de asistenta in urmatoarele luni.
 

Tsipras vorbeste despre restructurarea datoriei

Ieri, premierul Greciei sustinea ca a obtinut o scutire a datoriilor din partea creditorilor internationali.

"Grecii au fost prizonieri care, dupa ce au evadat din inchisoare, au fost imediat arestati si bagati intr-o celula si mai mica", a declarat Tsipras unui post de radio din Atena.

"Ceea ce este crucial este ca am obtinut un angajament pentru scutirea datoriilor, care va avea loc dupa prima reviziuire a programului, in luna noiembrie", a mai spus premierul elen.
 

Atena risca alegeri legislative anticipate

In plus, Tsipras a atras atentia asupra posibilitatii organizarii de alegeri legislative anticipate la Atena.

Executivul elen s-ar putea gasi in situatia in care va trebui sa organizeze alegeri legislative anticipate in cazul in care nu va recastiga majoritatea parlamentara pierduta la ultimele doua voturi din Legislativ asupra reformelor cerute de creditori.

Chiar premierul de stanga radicala Alexis Tsipras a atras atentia in acest sens.

As fi ultima persoana care sa aiba un motiv sa doreasca alegeri daca am avea o majoritate parlamentara garantata (…). Daca nu avem o majoritate parlamentara, vom fi obligati sa organizam alegeri”, a spus liderul Syriza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22