Festivalul George Enescu: Buget de 8 milioane de euro, cu pahare de plastic si covoare murdare

F.m. | 19.09.2013

Pe aceeași temă

Ioan Holender, presedinte si director artistic al Festivalului George Enescu, s-a aratat profund nemultumit de conditiile de la Sala Palatului fata de suma de 8 milioane de euro alocata acestui eveniment cultural si a anuntat modificari importante pentru editia din 2015.
 

 

"Romania nu a fost in stare in 23 de ani sa construiasca o sala de concerte decenta si demna de trecutul acestei tari. In 1888 s-a facut Ateneul Roman, dar noi tot in Sala aia... In '61 cand au construit-o avea o anumita valoare estetica pentru timpul acela. E o sala de congrese de partid", a declarat directorul Festivalului George Enescu despre Sala Palatului, in cadrul unei emisiuni realizate de Digi24.

Ioan Holender a mai spus ca nu-l crede pe Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, care promite ca se va construi o noua sala de concerte.

"Covoare murdare, pahare de plastic la sampanie, pahare de hartie, intr-un festival de 8 milioane de euro. Sunt sase usi construite in '61, doar doua sunt deschise, lumea sta la coada ca sa intre", a mai prezentat Ioan Holender conditiile in care se desfasoara festivalul.
 

Fostul director al Operei de Stat din Viena s-a aratat profund nemultumit de numarul mare de bilete de protocol puse la dispozitie, care nici macar nu sunt utilizate, si a spus ca nu este important daca la Festivalul George Enescu vin ministri sau sefi de stat si ca nici la Viena nu l-a interesat acest aspect.

"Pe mine ma enerveaza ingrozitor ca sunt locurile libere, pare ca nu-i vanduta sala. E data ca protocol. Si Ponta zice 'Dumneavoastra, la Opera din Viena, cate bilete de protocol dati?' Zic 'Patru. Doua la presedintie, dar cu o saptamana inainte trebuie sa anunte ca domnul presedinte doreste sa vina. Daca nu anunta, vand. Si doua la prim-ministru'. Ponta zice 'Eu renunt'", a relatat Ioan Holender, anuntand ca pentru editia din 2015 a Festivalului George Enescu nu se vor mai da bilete de protocol, ci toata lumea va plati.

Sursa: ziare.com

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22