Federatia asociatilor de romani din Europa cere demisia ministrului Ioan Rus pentru declaratia sa iresponsabila

M. B. | 11.06.2015

Pe aceeași temă

Federația asociațiilor românilor din Europa (FADERE) cere demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, pentru declarația sa iresponsabilă și care reflectă poziția pe care Guvernul Ponta o are față de românii din disapora, se spune într-un comunicat al organizației.

 

Vă prezentăm integral comunicatul FADERE:

 

"Într-un interviu televizat, ministrul Ioan Rus a declarat că soțiile românilor care lucrează în străinătate sunt „curve”, iar copiii lor „golani”.

 

Declarațiile lui Ioan Rus sunt discriminatorii și jignesc milioanele de români care din cauza proastei administrări a țării au ales să lucreze pentru un timp în străinătate. Este clar că domnul ministru nu cunoaște situația românilor din afară granițelor și nici nu se simte responsabil pentru plecarea lor.

 

Considerăm că declarațiile ministrului sunt iresponsabile și continuă linia pe care Guvernul Ponta a avut-o față de românii din diapora: a împiedicat votul în noiembrie 2014 și în  cei 3 ani de guvernare nu a făcut nimic pentru românii din diaspora.

 

Probabil că ministrul Rus a tras aceste concluzii greșite dat fiind faptul că șeful lui pe linie de partid și guvernamentală a lucrat el însuși în străinătate.

 

Se vede clar că o parte din politicieni nu a înțeles nimic din puterea românilor din diaspora. Ei sunt cei care au trimis în jur de 35 miliarde de euro în ultimii 7 ani și au influențat votul la alegerile prezidențiale". a declarat Daniel Tecu, citat în comunicatul de presă al asociației.

 

Reamintim că Ioan Rus a declarat miercuri seara, la Digi24: ”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”.

 

După ce joi au apărut reacții dure la această declarație discriminatorie și jignitoare, Rus și-a cerut scuze: "Eu am de rezolvat cateva chestiuni si am sa cer eventual chiar primului ministru sa imi accepte demisia. Ce sa zic altceva...Deci eu am facut o declaratie in sens pozitiv. Daca a iesit prost sau foarte prost, pentru toti cei care se simt jigniti imi cer scuze. De aici incolo sa vedem ce e de facut", a declarat ministrul.

 

Declarația lui Rus vine cu doar o zi înainte de moțiunea care are ca subiect exact votul în diasporă, faptul că Puterea refuză să creeze condițiile pentru ca cei aproximativ trei milioane de români aflați în străinătate să voteze la parlamentare și prezidențiale.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22