Fasia Gaza: ISRAELUL a bombardat inca o SCOALA ONU. 15 palestinieni au fost ucisi si alti 90 raniti

P.c. | 30.07.2014

Pe aceeași temă

Cel putin 15 palestinieni au fost ucisi si alti 90 raniti miercuri dimineata, cand o scoala ONU din Gaza folosita drept adapost de civili a fost lovita de bombardamentele Israelului. Nu este prima data cand are loc un astfel de incident. Saptamana trecuta, armata israeliana a tras asupra unei scoli ONU din Fasia Gaza unde au murit 15 refugiati si alti 200 au fost raniti, relateaza ziare.com


Oficiali din domeniul sanatatii din Gaza au declarat ca cel putin 43 de persoane au murit in loviturile aeriene de marti noapte din Jabaliya, un cartier din Gaza City. Printre cei morti se afla persoanele ucise la scoala, unde credeau ca se afla in siguranta, scrie The Guardian.

Ultimele doua nopti au fost zguduite de cele mai intense bombardamente ale Israelului din cursul acestei operatiuni. In decurs de 23 de zile, peste 1.240 de palestinieni au fost ucisi. De partea israeliana, 53 de soldati si trei civili au murit in aceeasi perioada.

 

CITITI SI: ONU cere un ARMISTITIU umanitar IMEDIAT şi FARA CONDITII in Fasia Gaza. Barack OBAMA: Incetarea focului este un IMPERATIV STRATEGIC

 

Armata israeliana a anuntat ca investigheaza rapoartele privind bombardamentul de la scoala ONU. Organizatia umanitara a ONU in Gaza, UNRWA, discutase in prealabil cu armata israeliana si furnizase coordonatele scolii, pentru a putea organiza evacuarea.

"Le-am dat israelienilor coordonatele GPS precise ale adapostului din Beit Hanoun. Incercam sa coordonam o fereastra de evacuare si nu ne-a fost acordata", a spus reprezentantul UNRWA in Gaza, care a numit incidentul "tragic si ingrozitor".


Robert Turner, directorul UNRWA, a afirmat ca israelienii nu au emis nicio avertizare inainte de atac: "Acesta este un adapost de urgenta. Locatia a fost transmisa israelienilor. Era o instalatie gestionata de noi, monitorizata ca sa ne asiguram ca ne pastram neutralitatea. Cerem mereu partilor sa se asigure ca civilii nu sunt raniti".


Israelul a mai atacat scoli ONU, motivand ca aici se ascund palestinieni inarmati, iar ONU a criticat, in trecut, gruparile palestiniene, pentru ca folosesc scolile Natiunilor Unite pentru a ascunde luptatori si arme.
 

Incidentul de miercuri este a cincea situatie in care un imobil ONU este bombardat de Israel, de cand a inceput atacul asupra Fasiei Gaza. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22