Expert militar rus: Prin repozitionarea echipamentelor sale militare, NATO se pregateste pentru o confruntare prelungita cu Rusia

P.c. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

Konstantin Sivkov, doctorul in stiinte militare si presedintele al Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova, a declarat ca intarirea frontierelor de est ale NATO prin repozitionarea echipamentului militar, dovedesc ca membrele Aliantei Nord Atlantice se pregatesc pentru o confruntare cu Rusia, relateaza ziare.com

 

"Astazi NATO se intareste la acele frontiere pe care le-a atins in limitele Pactului de la Varsovia. Ei se pregatesc pentru o confruntare pe termen lung, de aceea isi intaresc frontierele militare in acele zone pe care le-au luat sub controlul lor in a doua jumatate a secolului XX, adica in anii '80-'90", a afirmat expertul rus, citat de RIA Novosti.
 

NATO a desfasurat in zona frontierelor sale de est vehicule blindate, sisteme de arme antiaeriene, avioane de lupta si artilerie: "Riscul pentru noi este ca direct la granitele noastre, la o distanta de numai doua operatiuni de front, apar trupe NATO. O astfel de operatiune dureaza, potrivit diverselor estimari, intre 10 si 20 zile, adica vorbim de limitele unui termen de o luna. In cazul in care pot efectua aceste operatiuni, ei pot ajunge la Moscova", spune Sivkov.

 

CITITI SI: Gen. Philip Breedlove (NATO): Alianta va stationa ARMAMENT GREU pe teritoriul Romaniei


Conform expertului rus, aviatia (NATO) ce poate fi desfasurata "dispune de timpul necesar sa ajunga pana la principalele noastre noduri (de comunicatii), iar in mai putin de o jumatate de ora - pana la aerodromurile noastre, unde ar putea sa fie instalate sisteme de rachete ATACMS cu o raza de pana la 300 km".


El a mai adaugat ca instalarea de arme grele in Romania releva ca "in esenta, Tratatul privind Fortele Armate Conventionale in Europa (FACE) a esuat, ceea ce inseamna ca ei (NATO - n.r.) pot plasa orice, oriunde, dar si ca noi putem face acelasi lucru".

 

Alianta Nord-Atlantica (NATO) va stationa armament greu pe teritoriul Romaniei, a anuntat marti generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al fortelor aliate din Europa (SACEUR). Informatia a fost facuta la o intalnire cu ministrul roman al Apararii, care a confirmat decizia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22