Exercitiile multinationale NATO incep astazi in Romania

P.c. | 16.04.2015

Pe aceeași temă

2.200 de militari cu armament si tehnica de lupta vor participa, incepand de astazi, la exercitii militare care vor avea loc la Poligonul Smardan din judetul Galati si la baza aeriana Mihai Kogalniceanu. Soldatii fac parte din armatele Marii Britanii, Republicii Moldova, Romaniei si SUA, relateaza Hotnews.

 

Militarii vor participa la un exercitiu de alertare desfasurat la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" din Buzau si al structurilor subordonate din garnizoanele Focsani, Galati si Braila.

 

Conform MApN, exercitiul multinational "Wind Spring 15" se va desfasura in perioada 16-30 aprilie, in poligonul Smardan, din judetul Galati, si la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogalniceanu (CAAMK), din judetul Constanta, cu scopul antrenarii in comun a militarilor din tarile NATO, pentru mentinerea capacitatii operationale a structurilor si indeplinirea cerintelor specifice de interoperabilitate si standardizare ale Aliantei Nord-Atlantice si ale Uniunii Europene.

 

CITITI SI: Mircea Dusa (Aparare): Efective militare NATO se vor afla permanent pe teritoriul Romaniei

 

Militarii vor desfasura activitati de planificare operationala, trageri de lupta si vor rezolva situatii tactice complexe.
 

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, a declarat ca, in cursul acestui an, pe flancul estic al NATO si al Uniunii Europene se vor afla permanent militari, prin rotatie, in baza planului de reasigurare aprobat la summitul din Tara Galilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22