EXCLUSIV 22. Vasile Blaga: Partidul Miscarea Populara a fost creat pentru Elena Udrea

Fara Autor | 11.02.2014

Pe aceeași temă

“Elena Udrea, în sfârșit, își vede visul cu ochii, va fi președinte de partid, că are acum un partid. Încă de la început, această construcție politică a fost făcută pentru ea”, sustine liderul PDL, Vasile Blaga, intr-un interviu pentru revista 22.  Blaga afirma ca este “necinstit” din partea lui Emil Boc ca s-a inscris in Fundatia Miscarea Populara si ca ar trebui sa-si dea demisia. Cat priveste unificarea dreptei dupa europarlamentare, aceasta ar putea fi pusa sub semnul intrebarii daca PMP va continua sa “saboteze”PDL si sa-i ia oamenii, atrage Blaga atentia.

 

Vasile Blaga este de parere ca acel faimos “adio PDL” spus de presedintele Traian Basescu la doar 1 ora dupa anuntarea rezultatelor de la Conventia Nationala din 2012 se datoreaza tot Elenei Udrea.

“Pentru că nu a ieșit președinte de partid cine dorea d-l președinte. Asta este singura explicație, alta nu există. Pentru că, din punct de vedere al acțiunii politice, nu există nici o explicație. Nici una! Nu ne-am abătut de la calea noastră cu un milimetru. Deci singurul lucru care a provocat acel „adio PDL“ al preşedintelui a fost situația creată prin nealegerea d-nei Udrea ca președinte”.

 

Desi spune ca nu crede ca Emil Boc va juca la doua capete, adica va ramine in PDL pentru a nu-si pierde mandatul de primar dar va “munci” pentru PMP, Vasile Blaga spune ca ar fi o chestiune de onoare” sa-si demisia in aceasta situatie.

“Eu nu cred că vom ajunge în situația de a-i exclude din partid, pentru că nu cred că vor juca strâmb. E o chestiune de onoare. Cinstit ar fi din partea lor să-și dea demisia. Eu știu că asta îi costă funcția de primari, dar au ajuns primari cu ajutorul partidului.

Este foarte ciudat să te înscrii într-o fundație care se declară împotriva PDL și să fii membru PDL. Lumea judecă cât de serioși suntem fiecare, cât de demni suntem fiecare, cât de atașați suntem valorilor PDL. Eu în permanență le spun colegilor un lucru, că îmi sunt prieteni, dar mai prieten îmi este PDL, pentru că el l-a făcut și pe Blaga ministru de vreo 3-4 ori, și pe Boc l-a făcut prim-ministru, nu altcineva. O să analizăm în partid toată această situație”.

 

In ce priveste riscul canibalizarii voturilor la alegerile europarlamentare, Blaga afirma ca acest lucru se va produce in situatia in care PMP va continua sa ia oameni de la PDL si sa nu-si respecte propriul manifest de la infiintare.

Voi fi foarte direct. Noi am plecat din PDL sau alții au plecat din PDL? Ne puneți întrebarea asta nouă, care am rămas în casa noastră, cu bune și cu rele. Dacă aveau de spus lucruri importante partidului, să le fi spus în interior. Să ni se spună o singură măsură propusă de ei și neluată în seamă de către noi. Dacă ne-am lupta cu USL, și nu între noi, am putea obține separat mai multe mandate de europarlamentar decât am lua împreună. În plus, dacă ei și-ar respecta propriul manifest, nu s-ar orienta spre structurile PDL, spre oameni din partid, ci dimpotrivă, spre oameni noi, care n-au mai făcut politică, astfel încât să aducă la vot oameni care fie sunt nemulțumiți de noi, fie care cred că ei reprezintă opțiunea mai bună, atunci nu s-ar canibaliza voturile”, spune Blaga in interviul pentru revista 22.

 

Unificarea dreptei este obligatorie dupa europarlamentare, iar PDL si-a manifestat deschiderea pentru sustinerea acelui candidat mai bine plasat in sondaje, spune liderul PDL, care atrage insa atentia ca tensiunile si atacurile vor putea submina proiectul de unificare.

“De luni în șir discutăm de unificarea dreptei, dar în condițiile acestea cu cine să te unifici pe urmă? Cu cei care te sabotează? Cum ar mai fi posibilă colaborarea între PDL și acești oameni, dacă vor fi într-o altă structură politică sau vor munci pentru ea?”(…) Temperatura relaţiilor dintre PDL şi PMP depinde de ei, nu noi atacăm şi le luăm oamenii. Noi am rămas acasă, cu bune, cu rele”.

 

Blaga neaga acuzele ca ar fi abandonat proiectul lui Traian Basescu si ca ar suferi de “antibasism”.

Nimic mai necinstit din partea celor care fac aceste afirmații. Când am abandonat noi proiectul băsist? Spuneți-mi dvs. o singură acțiune a PDL prin care se contestă un act al justiției sau să fie pavăză în fața justiției pentru a-și apăra un coleg. E incorect să spui că PDL se abate de la proiectul lui Traian Băsescu sau că nu face opoziţie. Din punct de vedere al acțiunii politice nu ne-am abătut de la calea noastră cu un milimetru”.

 

Cu toate acestea, Vasile Blaga il acuza pe Traian Basescu de incheierea pactului de coabitare cu Victor Ponta si de “dorinta de a juca un joc in doi”.

“Acest partid n-a încheiat niciun pact de coabitare cu nimeni. Dimpotrivă. Când s-a pus problema noilor șefi ai parchetelor, ce am susținut noi? Rocada între d-na Kövesi și d-l Morar. Noi nu am susținut nici un pact de coabitare cu nimeni (…) Eu cred că, dacă nu încheia pactul de coabitare cu Ponta, lucrurile erau mult mai explicite și vocea președintelui era mult mai puternică. Din acest punct de vedere, sunt doar două astfel de tribune: cea a președintelui și cea a premierului. De aici și dorința lor la un moment dat de a face un joc în doi, restul să nu conteze”, declara Vasile Blaga pentru revista 22.

 

Intrebat ce are de spus despre faptul ca firma ginerelui sau obtine pe banda rulanta contracte cu statul in plina epoca USL, Blaga declara ca i-a spus acestuia ca “nu mai are ce cauta in casa mea”.

“Ginerii nu ți-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales după ultima ispravă, cea cu Timișoara, de acum trei săptămâni, când a luat un contract de 200.000 lei pentru pază sau nu știu ce: nu mai are ce căuta în casa mea. Mai mult n-am ce să fac. E căsătorit cu fiica mea, am un nepot foarte reușit, eu nu pot să mă duc mai departe. Știu că e foarte greu ca lumea să mă creadă, asta i-am și spus-o între patru ochi: „poți să-ți dai seama că nimeni nu crede că dacă n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?“. Ar putea sta în banca lui, că are destul de lucru”.

Interviul integral AICI

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22