Evlavia celor ajunsi la judecata DNA: Cristian David s-a botezat la Biserica Internationala Harul

M. B. | 20.04.2015

Pe aceeași temă

Fostul ministru de Interne Cristian David, acuzat de DNA că ar fi primit în 2007 o mită de 500.000 de euro, s-a botezat duminică, 19 aprilie, la Biserica Internațională Harul din București. El nu este însă singurul politician care și-a descoperit religiozitatea după ce a intrat în atenția procurorilor.

 

David este acuzat că a primit o mită de 500.000 de euro pentru a interveni pe lângă fostul prefect de Buzău Bîgiu Cristinel pentru a facilita restituirea a 15 hectare de teren intravilanîn municipiul acestui județ.

 

El a fost arestat preventiv în ianuarie 2015, iar după două luni a fost plasat în arest la domiciliul.

 

Duminică, 19 aprilie, David a trecut la cultul evanghelist, fiind botezat la Biserica Internațională Harul din București. Botezul poate fi vizionat AICI.

 

În discursul ținut, Cristian David a spus că nu există compatibilitate între politică acivă și credință. Decizia de a fi botezat a fost luată exact în dimineața zilei când instanța a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu. "Îmi pun întreaga soartă și Justiția, în ceea ce mă privește, în mâna Domnului”, spune fostul ministru la un moment dat, iar "frații" participanți la ritual pot fi auziți cum se roagă pentru binele acestuia.

 

Dan Șova

 

David nu este singurul politician care-și descoperă religiozitatea sau măcar o afișează după ce au ajuns să fie cercetați de DNA.

 

Dan Șova povestea de la tribuna Senatului, când s-a discutat ridicarea imunității sale în dosarul  complexurilor energetice Turceni și Rovinari, că și-a început ziua  la grupul de rugăciune.

 

 

”Este Buna Vestire, vreau în primul rând să fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi şi să se facă aşa cum vrea El. Am fost întotdeauna onorat să vorbesc de la tribună, şi azi, deşi e un moment delicat în privinţa mea, pentru că o cerere pentru reţinere şi arestare, pentru o presupusă faptă de complicitate morală la abuz în serviciu”.

 

 Cu puțin înainte de a intra în sala de ședințe, colega sa Florina Jipa, soția unui fost inculpat în dosarul de corupție al lui Cătălin Voicu, l-a miruit cu mir adus de ea însăși de la Ierusalim, după cum povestea parlamentara.

 

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, nu poate fi anchetat în dosarul gazelor naturale ieftine pentru Ioan Niculae, fiindcă senatorii nu i-au ridicat imunitatea.

 

În februarie, în ziua când s-a votat cererea DNA de încuviințare de începere a urmăririi penale, Vosganian a ținut un discurs lacrimogen, și-a dat cu mir pe frunte și a citat din Biblie. 

 

Vosganian, cu mirul pe masă, așteptând rezultatul votului pentru ridicarea imunității

 

În fața coleglor săi, liberalul a invocat de mai multe Biblia:“Va marturisesc, sunt socat. Ieri am avut audieri in comisia juridica. Acolo mi-am intrebat colegii daca au gasit vreun indiciu nou. Unul dintre senatori mi-a spus ca a citit ambele referate si ca nu exista niciun indiciu nou. Niciunul dintre senatorii juristi nu au contestat aceasta declaratie, jur pe cruce. 40 de minute am stat in comisia juridica, va rog sa aduceti Biblia, jur pe Biblie. Fiecare senator din comisia juridica sa vina sa jure, cu mana pe Biblie si pe Constitutie, ca in prezenta mea a spus ceva de indicii noi”, a spus Varujan Vosganian. 

 

Gigi Becali

 

Gigi Becali, credincios practicant încă din libertate, a scris în timp ce se afla în penitenciarul Poarta Albă volumul "Muntele Athos, patria ortodoxismului".

 

 

La ieșirea din îcnhisoare, el le declara jurnaliștilor: "Temniţa m-a înălţat şi nu m-a coborât (…). Căci slujeam la doi stăpâni: lui Dumnezeu, prin puţinele mele rugăciuni şi prin participarea la Sfînta Liturghie, şi lui Satan, prin toate ieşirile şi comportamentul meu în viaţa publică, prin injurii şi jigniri (...) A murit Gigi pe care îl cunoştea lumea, pentru a se naşte Gheorghe, omul cel nou, cel în care trăieşte Hristos!"

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22