Europa incepe sa vireze bani pentru Grecia: Finantare de urgenta de 7 miliarde de euro, de la toate statele Uniunii

Fara Autor | 17.07.2015

Pe aceeași temă

Cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat vineri o finanțare de urgență în valoare de 7 miliarde de euro pentru Grecia, împrumut ce va permite Atenei să-și îndeplinească o parte din angajamentele asumate în așteptarea unui eventual plan de ajutor, a anunțat vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

 

Acest împrumut, în valoare de 7,16 miliarde de euro. va fi transferat Greciei până luni, dată la care această țară trebuie să ramburseze o datorie de 4,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană, a declarat Valdis Dombrovskis, citat de AFP, scrie Agerpres.

 

Miniștrii de finanțe din zona euro au aprobat joi începerea negocierilor privind un al treilea plan de ajutor pentru Grecia, după votarea de către parlamentul elen a primei serii de reforme cerute de creditorii internaționali ai Atenei.

 

De asemenea, vineri, Bundestagul, camera inferioară a parlamentului german, a aprobat cu o majoritate covârșitoare începerea negocierilor pentru acordarea unui al treilea program de asistență financiară pentru Grecia, de 86 miliarde de euro. Acest vot înlătură unul din ultimele obstacole majore în calea deschiderii negocierilor propriu-zise asupra programului de asistență financiară pentru Atena.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22