Eurogrupul isi da acordul pentru continuarea asistentei financiare a Greciei. Decizia este conditionata de aplicarea de noi reforme la Atena

T.d. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Tarile membre ale Eurozonei au aprobat, marti, o lista de reforme pentru care Grecia urmeaza sa primeasca o prelungire cu 4 luni a acordului financiar. Atena s-a aflat, in ultimele saptamani, intr-o presiune venita din partea retoricii anti-austeritate promovata de principalul partid de guvernamant – Syriza – si din partea statutului economic precar al tarii, fapt ce a obligat stanga radicala elena la compromis.

Grecia s-a vazut nevoita sa apeleze la aceste propuneri de reforma pentru a primi o prelungire a ajutorului financiar fara de care Atena poate ajunge in faliment, transmite Associated Press.

Cele trei institutii si-au dat acordul in acest sens. Am considerat ca lista propusa este destul de serioasa si toate tarile au cazut de acord”, a declarat presedintele Eurogrupuluil, Jeroen Dijsselbloem, pentru televiziunea RTL.

Planul de reforme include combaterea evaziunii fiscal si a coruptiei si a fost primit favorabil si de catre piete. Principala bursa din Atena a crescut cu aproximativ 9%, arata sursa citata.

Totusi, ministrii din Eurozona au subliniat faptul ca Grecia trebuie sa explice toate detaliile planului propus.

Facem apel catre autoritatile grecesti sa dezvolte si sa largeasca lista reformelor”, arata Eurozona intr-o declaratie publica.

Potrivit Comisarului pentru Afaceri Financiare Pierre Moscovici, lista reformelor prezentata de Atena este “suficient de patrunzatoare pentru a fi un punct de start valid”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22