Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara: Ponta santajeaza baronii USL cu descentralizarea

F.m. | 19.10.2013

Pe aceeași temă

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, crede ca premierul Victor Ponta ii forteaza pe "baronii" PSD si PNL sa accepte varianta sa de descentralizare, pe care isi va asuma raspunderea in Parlament.
 
 
 
 
"Victor Ponta a declarat ca isi va asuma raspunderea pe un proiect al descentralizarii. Asta arata teama lui Ponta de baronii PSD si PNL pe care ii santajeaza: 'ori acceptati versiunea mea, ori plecam cu totii'.
 
PSD si PNL se dadeau de ceasul mortii in 2011 cand doar se punea problema ca guvernul dl. Boc sa isi asume raspunderea pe descentralizare.
 
De unde se vede ipocrizia fara margini a uselistilor. Ce nu era bun pe vremea guvernului Boc, e bun acum. La fel ca si cu gazele de sist, Rosia Montana, ordonantele de urgenta si altele", a spus Tomac pentru Ziare.com.
 
 
Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa comuna a USL, ca proiectul de descentralizare, atata vreme cat grupurile parlamentare vor fi de acord cu varianta propusa, va fi adoptat prin angajarea raspunderii Guvernului.
 
Aceasta adoptare va avea loc, potrivit premierului, in luna noiembrie, inainte de adoptarea bugetului.
 
"Guvernul pe care il conduc, in dialog cu grupurile parlamentare ale noastre dar si cu grupurile din opozitie, dorim sa-l adoptam (proiectul de lege privind descentralizarea, n.red.), inainte de adoptarea bugetului pe 2014. Mai concret, dorim sa facem o descentralizare reala, sa apropiem administratia publica cat mai mult de cetatean, astfel incat cel mai mare serviciu public sa fie realizat pe plan local si in judet. Sa nu mai purtam atat de mult oamenii spre Bucuresti", a transmis Victor Ponta.
 
Premierul a mentionat ca Parlamentul se va asigura de respectarea legalitatii in teritoriu, dar ca se va pune accentul mai mult pe competenta alesilor locali.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22