Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sanatatii, citat in calitate de martor la DNA

A.g 03.03.2015

De același autor

Fostul Ministrul al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a prezentat miercuri la sediul DNA, in calitate de martor  intr-un dosar deschis  pe numele lui SIlvian Ciuperca, seful CJ Ialomita. Nicolaescu a raspuns la iesirea de la audieri ca fost intrebat de un control pe care l-a dispus pe timpul cand era ministru dar ca rezultatele au venit cand deja el parasise functia, informeaza Hotnews.
 
 
UPDATE:
 
La iesirea de la DNA, Sergiu Nicolaescu a declarat: "Este vorba de un dosar deschis pe numle presedintelui CJ Ialomita sa dau o declaratie despre un control pe care l-am dispus la spitalul judetean din Ialomita. Rezultatele controlului nu au venit cat eram eu ministru".
 
 
Nicolaescu a spus ca a fost citat la solicitarea avocatilor presedintelui CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, acuzat de mai multe fapte de coruptie. 

"Este vorba despre un dosar deschis pe numele presedintelui CJ Ialomita", a explicat fostul ministru, care a adaugat ca a dat declaratii referitoare la controlul demarat in timpul mandatului sau la Spitalul Judetean si finalizat, insa, dupa ce el a plecat de la conducerea Ministerului.

Nicolaescu a spus ca a trebuit sa explice de ce s-a facut controlul, la solicitarea cui si daca s-au respectat toate procedurile.

 
"Ciuperca prin avocati a solicitat marturia mea, acel control s-a facut la solicitarea dumnealui. Nu stiu mai mult din dosar.Nu stiu ce s-a gasit acolo si ce s-a facut ulterior", a adaugat el.

 
Silvian Ciuperca a fost arestat preventiv in luna februarie fiind acuzat de DNA de luare de mita, doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 
Procurorii sustin ca Silvian Ciuperca si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit si anume asigurarea postului de manager interimar in cadrul Spitalului Judetean Ialomita.

 
Seful CJ este acuzat ca l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului sa-si e exercite atributiile si sa intocmeasca un raport care sa nu fie conform cu realitatea.

Nicolaescu a fost ministrul Sanatatii intre anii 2005-2008 si in 2012 sub conducerea USL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22