Estonia, alegerile legislative: Formatiunea pro-rusa Centru, cotata ca favorita, a obtinut 27 de fotolii de deputat, situandu-se pe locul al doilea

P.c. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Formatiunea pro-rusa Centru, care era cotata ca favorita la castigarea alegerilor legislative din Estonia, a iesit pe locul al doilea, obtinand 27 de fotolii de deputat. Pe locul intai a iesit Partidul Reformist (centru stanga), aflat la guvernare din 1999, care a obtinut 30 locuri de deputat. Social-democratii au obtinut 15 locuri in Parlament, iar conservatorii 14, relateaza Hotnews.

 

Partidul Reformist a guvernat in ultimii ani impreuna cu social-democratii, cele doua formatiuni avand impreuna 52 de mandate din totalul de 101 din Parlament.

 

Campania electorala din aceasta tara cu 1,3 milioane de locuitori s-a concentrat pe nevoia sporirii masurilor de securitate, pe fondul ingrijorarii ca Moscova ar putea incerca sa destabilizeze tarile baltice in contextul crizei ucrainene. 

 

CITITI SI: Ministrul britanic al Apărării: DESTABILIZAREA Ţărilor Baltice, un pericol real si prezent. Rusia testeaza NATO

 

Estonia, ca si Letonia si Lituania, si-au recastigat independenta fata de Uniunea Sovietica in 1991. In toate cele trei tari traieste un numar important de minoritati ruse. Aceasta minoritate tinde sa sustina partidul pro-rus Centru, care are un tratat de cooperare cu partidul Rusia Unita al presedintelui rus Vladimir Putin, in timp ce etnicii estoni voteaza cu celelalte partide.

 

Anexarea Crimeii si actiunile ruse in Ucraina sunt urmarite atent in aceasta fosta republica sovietica de 1,3 milioane de locuitori, dintre care un sfert vorbitori de limba rusa, care a divortat de URSS in 1991. Exercitiile militare ruse la frontiera estona cu cateva zile inaintea scrutinului au intarit temerile celor care au afirmat ca Kremlinul intentioneaza sa destabilizeze state foste membre ale Uniunii Sovietice.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22