Emil Constantinescu schimba si el macazul. Dupa sustinerea oficiala a lui Victor Ponta, il felicita pe Klaus Iohannis si ii da indicatii

T.d. | 19.11.2014

Pe aceeași temă

Victoria neasteptata a lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale continua sa provoace schimbari de atitudine in randurile personalitatilor publice din Romania. Daca la finalul primului tur isi manifesta sustinerea, printr-o scrisoare deschisa, fata de premierul Victor Ponta, fostul presedinte Emil Constantinescu si-a redirectionat sustinerea catre Iohannis, tot printr-o scrisoare deschisa. De la “Dumneavoastră, domnule prim ministru, aţi menţionat de mai multe ori că aţi fost un foarte tânăr participant activ, în 1990, la fenomenul Piaţa Universităţii”, la “vă revine (lui Klaus Iohannis – nr.r.) sarcina deloc uşoară de a propune pentru ţara noastră un proiect de mare anvergură, care să ne unească în jurul unei idei-forţă în beneficiul României de azi şi de mâine”, Constantinescu da exemplul unei “reevaluari”, procedeu politic specific romanesc.

Fostul preşedinte Emil Constantinescu l-a felicitat, marţi, într-o scrisoare deschisă, pe Klaus Iohannis pentru succesul în alegeri, potrivit stiripesurse.

Constantinescu a vorbit despre reconcilierea nationala a romanilor, lucru ce nu poate fi realizat doar la nivel discursiv. Fostul sef de stat subliniaza nevoia unui proiect comun de mare anvergura pentru tara, "care să creeze sinergia necesară lucrului în comun şi să mobilizeze principalele forţe ale naţiunii noastre civice într-o direcţie creatoare". 

Integrarea europeana si euroatlantica sunt exemplele pe care Constantinescu le da cu privire la proiectele majore de tara.

"După succesul dumneavoastră în alegerile prezidenţiale, pentru care vă felicit, vă revine sarcina deloc uşoară, după ce aţi suscitat atâtea speranţe de mai bine, de a propune pentru ţara noastră un proiect de mare anvergură, care să ne unească în jurul unei idei-forţă în beneficiul României de azi şi de mâine. Cred că un asemenea proiect, prin care România să iasă definitiv din labirintul tranziţiei şi să devină o putere europeană recunoscută şi respectată în lume, poate fi o idee în jurul căreia să ne unim", i-a scris Constantinescu preşedintelui ales, Klaus Iohannis.

Dupa primul tur la prezidentiale, atunci cand Victor Ponta era cotat cu cele mai mari sanse de castig, Emil Constantinescu i-a trimis o scrisoare deschisa in care lauda initiativele de condamnare a comunismului ale premierului.

Dumneavoastră, domnule prim ministru, aţi menţionat de mai multe ori că aţi fost un foarte tânăr participant activ, în 1990, la fenomenul Piaţa Universităţii. Speranţele puse atunci în progresul României prin adevăr şi justiţie pot fi îndeplinite acum de generaţia tinerilor de atunci dacă ei vor avea puterea să se desprindă de tot ce a fost urât şi umilitor în tranziţia post comunistă.

Ar fi cel mai semnificativ răspuns la suferinţele celor care au luptat pentru o Românie demnă, chiar atunci când nu aveau nicio speranţă că aceasta se va întâmpla în timpul vieţii lor. Mai ales dacă acest răspuns va fi materializat atâta timp cât ultimii dintre ei mai sunt printre noi”, scrie Constantinescu.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22