Elena Udrea poate fi ARESTATA PREVENTIV in dosarul Gala Bute. Deputatii au votat favorabil. Udrea: Sunt VINATA sistematic. Arestul preventiv, similar cu TORTURA. M-au dezbracat si mi-au luat sutienul, nu am avut foehn

T.d. | 23.02.2015

Pe aceeași temă

Plenul Camerei Deputatilor dezbate, luni, doua noi cereri de urmarire penala si arestare preventiva fata de Elena Udrea, in dosarul “Gala Bute”. Plasata la acest moment in arest la domiciliu, ca urmare a implicarii in dosarul “Microsoft”, Udrea este prezenta, luni, in Parlament.


UPDATE: Deputatii au aprobat cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul “Gala Bute”. Rezultatul votului: 170 pentru si 118 impotriva.  Votul dat in Camera Deputatilor a fost la limita, cu 7 voturi peste minimul necesar.

Deputaţii au aprobat cererea de extindere a urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, cu 218 voturi pentru şi 76 împotrivă.

Klaus Iohannis: "Mâine voi participa la prezentarea bilanțului DNA și voi sublinia din nou că trebuie să depășim definitiv situațiile în care Parlamentul se opune anchetării membrilor săi. Sper ca partidele politice să-și respecte angajamentul asumat public de a face mai simple și mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justiției", transmite presedintele, intr-o postare pe Facebook,

“Scopul meu a fost sa spun lucruri care trebuiau auzite”, a spus Udrea, la plecarea din Parlament.

16.20 Elena Udrea isi sustine cauza in plenul Parlamentului. “Este evident ca sunt o tinta. Sunt vanata sistematic”, a declarat Udrea. “Dosarul gala Bute reprezinta dovada clara ca separatia puterilor in stat nu mai functioneaza”, a spus Udrea.


Principalele declaratii ale Elenei Udrea (preluare Hotnews):

  • Sunt din nou in fata dumneavoastra dupa doar doua saptamani. In urma cu doua saptamani ati votat 6 cereri impotriva mea. Le-ati aprobat pe toate sub marota "justitia trebuie sa functioneze".
  • Pentru ca ancheta sa se poata derula era suficient sa votati doar cererile de urmarire penala.
  • N-a contat exceptionalul situatiei in care m-am aflat: un deputat impotriva caruia s-au formulat trei cereri de urmarire penala in doar doua ore, intr-un dosar in care demnitari, fosti ministri, sunt in libertate.
  • Ati stat pana la ora 1 noaptea si ati votat, apoi ati trimis in miezul noptii avizele pentru a aparea in Monitorul Oficial.
  • Doua dintre cele trei cereri au fost invalidate de judecatorii ICCJ.
  • Din cele 7 capete de acuzare, ultimul complet de la ICCJ a admis doar unul.
  • Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic. Multe dintre aceste acuzatii sunt minciuni, cei care fac denunturi pleaca acasa. Ati aprobat 6 cereri bazate exclusiv pe supozitii ale procurorilor.
  • Cererea de astazi se bazeaza pe denunturi.
  • Prietena mea m-a turnat pentru a fi eliberata.
  • Normal ar fi fost ca DNA sa renunte la noua cerere de arest preventiv in ceea ce ma priveste.
  • In ritmul acesta o sa ne vedem din doua in doua saptamani.
  • Daca eu pe denunturi am stat arestata o saptamana, i se poate intampla fiecaruia dintre noi.
  • Multe dintre aceste acuzatii sunt minciuni.
  • Dosarul Gala Bute este cea mai clara dovada ca separatia puterilor in stat nu mai functioneaza, o putere acuza pe alta.
  • Este aceasta o vina pentru care ar trebui sa fiu arestata? Reprosurile care mi se aduc tin de activitatea departamentelor din minister, nu de activitatea ministrului.
  • Faceti ce trebuie sa faca Parlamentul: legiferati, oferiti oamenilor legi corecte, pentru ca abuzuri care se intampla in cazul a zeci de mii de romani sa nu mai fie posibile.
  • Cand am fost dusa in arest mi-au luat sutienul si am fost dusa intr-o camera cu dimensiunea de 3 pe 3 metri, cu paturi suprapuse.
  • WC-ul era de tip turcesc. Noaptea trebuia sa punem un pet ca sa nu vina sobolani.
  • Daca te spalai pe cap nu aveai acces la foehn, ca sa te usuci.
  • As fi vrut sa vin astazi in catuse in fata dumneavoastra, sa le puteti vedea, sa le atingeti, sa intelegeti mai bine.
  • In arest am intalnit doua femei aflate acolo pentru nereguli contabile.
  • Nu sunt un pericol pentru societate, nu au comis fapte abonimabile. Se lupta pentru viata lor.
  • Stau cu lunile inainte de a se judecat acuzatiile pentru care sunt aduse. Procurorii spera ca vor recunoaste fapte pe care nu le-au comis.
  • Arestul preventiv este o parghie similara cu tortura, la care se apeleaza prea des. Trebuie sa oprim ca arestarea preventiva, prevazuta initila ca o masura exceptionala, sa devina o practica.
  • Justitia pe care o clamam de atatea ori, are si aceasta fata despre care nu vorbim.
  • DNA -ul trebuie sa reformeze clasa politica e o mare minciuna. E periculos pentru statul de drept sa lasi doi oameni sa decida cine e arestat si cine nu. Cei care trebuie sa reformeze clasa politica sunt cetatenii.

"Nu cunosc tacticile si planul dnei Udrea", a declarat luni deputatul Sebastian Ghita, adaugand ca nu a vorbit cu deputatul PMP, potrivit Ziare.com.

 

"După experienţa de data trecută ce emoţii să mai am", a spus Udrea la intrarea în Parlament, potrivit Mediafax.

DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Romaniei sesizarea Camerei Deputatilor si ministrului Justitiei in vederea inceperii procedurii de efectuare a urmaririi penale si incuviintarea arestarii preventive a deputatului Elena Udrea.

Anchetatorii vorbesc despre “săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care (Elena Udrea – n.r.) avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului”, transmite institutia anticoruptie, intr-un comunicat.

In dosarul in cauza – ce vizeaza atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor MDRT in perioada 2010-2012 – Camera Deputatilor a incuviintat o cerere de urmarire penala si arestare preventiva fata de Udrea, pentru abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente sau declaratii false pentru obtinerea de fonduri europene, trafic de influenta si luare de mita.

Procurorii sustin acum ca dispun de noi informatii privind noi fapte de coruptie.

Ulterior, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaților. Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită”, se arata in comunicatul DNA.


Concret, procurorii vorbesc despre trei noi capete de acuzare:

  • Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec
  • Infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către S.C. Consmin S.A.
  • Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroșani
     

Udrea se află din 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul "Microsoft" și care a înlocuit arestarea preventivă obținută inițial de procurori.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22