Elena Udrea, nou atac la justitie: Prin arestarea mea, Kovesi a cistigat popularitate. Se incearca o preluare in mod ocult a puterii

P.c. | 11.05.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, eliberata acum cateva zile din inchisoare, a anuntat ca va da Romania in judecata, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, din cauza conditiilor in care a fost nevoita sa traiasca in perioada in care a fost inchisa. Udrea a mai afirmat ca arestarea sa a facut partea dintr-o strategie de imagine a procurorului-sef al DNA, Codruta Kovesi, motivul principal al acestei arestari fiind o incercare de a o reduce la tacere, relateaza ziare.com

 

"Kovesi a tintit inspre mine, din cauza unei strategii de imagine"


"Kovesi a tintit corect inspre mine, din punct de vedere al strategiei de imagine", a afirmat Elena Udrea, intr-un interviu acordat telefonic postului B1 TV.
 

Udrea a mai afirmai ca, din tot ce i s-a intamplat pana acum, Codruta Kovesi castiga popularitate, motiv pentru care nu exclude o eventuala intrare a acesteia in politica. Mentionand ca nu vrea sa faca speculatii, Elena Udrea a declarat totusi: "Nu exclud sa vrea la un moment dat sa faca politica, pentru ca nicio putere nu e completa fara cea politica. Un lucru e clar: eu nu am aparut intamplator in lupta aceasta impotriva coruptiei", e de parere deputatul.


Elena Udrea sustine ca arestarea sa si "toata aceasta lupta cu coruptia" se duce si cu scop de popularitate, afirmand ca doar asa se explica numarul acuzatiilor, "vreo 10", formulate "in cascada". "Eu stiam ca voi fi arestata de foarte mult timp", a afirmat ea, declarand insa ca nu stia cand avea sa vina momentul. Deputatul mai sustine ca arestarea sa "s-a intamplat intr-un moment de preluare a puterii; orice argument ar fi fost suficient ca sa fiu arestata. Se intampla o preluare a puterii in mod ocult in aceasta tara."
 

Am fost arestata pentru a fi redusa la tacere


"Cei care stiu niste lucruri trebuie redusi la tacere", a declarat Udrea, afirmand ca acesta este adevaratul motiv al arestarii sale. Deputatul crede ca nu intamplator a fost "cel mai atacat candidat vreodata" in campania prezidentiala."Sunt lucruri care nu se pot spune", a explicat Udrea, completand ca nu este "iresponsabila".


Referindu-se la arest, Elena Udrea a spus: "azi e o competitie cine aresteaza mai mult. Nu cred ca foloseste decat la a teroriza oamenii: sa recunoasca fapte pe care le-au facut, dar si un instrument de a face oamenii sa recunoasca fapte pe care nu le-au facut. Este un instrument prin care oamenii sunt terorizati sa declare ceea ce e nevoie sa declare, pe de o parte, si un instrument pentru cei care isi doresc imagine".

 

CITITI SI: Elena Udrea scapa de arestul preventiv. ICCJ a decis plasarea sa in AREST LA DOMICILIU. Udrea: Ramin in politica, sunt multe lucruri de schimbat. II multumesc lui Traian Basescu

 

Intrebata la ce foloseste arestul preventiv, a spus ca "cei care pot decide asupra libertatii cuiva isi fac imagine cu arestarea preventiva; un om arestat preventiv, indiferent cate satisfactii ar aduce publicului", beneficiaza totusi de prezumtia de nevinovatie, a mai declarat Elena Udrea.
 

"Cei care fac azi parte din sistem folosesc justitia in interes propriu", e de parere Elena Udrea.

 

Romania, data in judecata la CEDO

 

"Dau statul in judecata din cauza conditiilor din penitenciare. Arestul preventiv este un instrument pentru a teroriza oamenii si de a-i demoraliza. Este un instrument de a determina oameni sa recunoasca lucruri pe care nu le-au facut sau lucruri despre oameni care sunt tinte, informatii de care procurorii au nevoie. Conditiile de acolo sunt inumane, dormi cu gandacii in pat, in 9 metri patrati nu ai loc decat sa stai intins in pat sau aplecat. Mergi la toaleta in acelasi spatiu in care mananci. Oamenii care ies de acolo sunt afectati pe viata. Te imbolnavesti", a explicat Udrea motivele pentru care vrea sa reclame Romania la CEDO, intr-o interventie telefonica la B1 TV.


Vorbind despre fostele colege din arest, cu care sustine ca a legat prietenii "pe viata", Udrea a afirmat ca acestea suporta "conditii inumane: "Ceea ce se intampla intr-un arest preventiv, mai putin intr-un penitenciar, inseamna grav pentru sanatate. Dincolo de faptul ca nu am putut sa ma coafez, nu puteai sa faci lucruri sanatoase, miscare, ca trebuia sa stai imobilizat intr-o camera de 9 metri. Foarte multe persoane pleaca bolnave pentru tot restul vietii", a declarat ea.
 

Elena Udrea a fost eliberata din penitenciarul Targsor, joi dupa-amiaza, tinand sa multumeasca celor care au sustinut-o in timpul petrecut in arest, inclusiv fostului presedinte Traian Basescu. "Cred ca a fost destinul meu sa trec prin aceasta experienta, am tratat multe lucruri superficial. Am vazut oameni care vorbesc despre arest fara sa cunoasca si fara sa doreasca sa cunoasca. Asa am fost si eu. A fost destinul meu sa cunosc aceasta experienta, pentru ca azi sunt zeci de mii de oameni care isi pun speranta ca iesind de aici pot sa fac ceva pentru ei. Pentru Justitia care azi se intampla de multe ori cu abuzuri", a spus Udrea.

 

Atac la liderii PNL: Se simt protejaţi de DNA, pentru că sunt din partidul lui Iohannis

 

Liderii PNL se simt protejaţi de acţiunile procurorilor DNA, cu argumentul că sunt din partidul preşedintelui Klaus Iohannis, a afirmat Elena Udrea. "Am văzut atât de mulţi ipocriţi, demagogi în spaţiul public. Mă uit la cei de la PNL, ei acum se simt protejaţi, de aceea vorbesc, liderii PNL se simt protejaţi de acţiunile procurorilor, ale DNA, pentru că sunt din partidul lui Iohannis, partidul preşedintelui", a spus Udrea, conform Gandul.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22