Elena Udrea, despre audierea ca martor la DNA inainte de campania electorala: Nu cred in coincidente

T.d. | 02.10.2014

Pe aceeași temă

Elena Udrea (PMP) a declarat miercuri seara la iesirea de la DNA ca nu crede in coincidente, cu privire la audierea ei ca martor intr-un dosar cu doua zile inainte de inceperea campaniei electorale pentru prezidentiale, potrivit Mediafax.

Udrea a mers, miercuri seară, la sediul (DNA), unde a stat peste două ore. Presedintele PMP a fost audiat in calitate de martor intr-un dosar al primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Acesta este acuzat că, din 2009, folosindu-se de interpuşi, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ care se bucurau de finanţare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997, privind Programul pentru pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la reţeaua de electrificare şi la reţelele telefonice.

Udrea a precizat că, la audieri, a explicat cum funcţiona acest program, gestionat de fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) condus de ea în perioada decembrie 2009 - februarie 2012.

CITESTE SI: Elena Udrea este AUDIATA la DNA in calitate de martor in dosarul primarului din Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan

Întrebată dacă îşi va da demisia în cazul în care va fi pusă sub învinuire, ea a răspuns: "Exclus. Am explicat, ca ministru, cum funcţiona acest program. Haideţi să fim serioşi".

"Toate solicitările, fie că erau de la Gheorghe Ştefan, fie că erau de la oricare primar din ţară sau şef de consiliu judeţean, toate urmau procedura legală şi cutuma", a spus Udrea, explicând că autorităţile locale trimiteau solicitări pentru alocări de fonduri pentru lucrări din judeţele lor, iar ministerul în funcţie de bugetul pe care îl avea, de obicei de 20 de ori mai puţin decât se cerea, făcea alocările în acord cu cei din teritoriu, încât să acopere minimul din necesar.

Întrebată de ce a venit al DNA atât de târziu, Udrea a spus că a venit "pe fugă". "A trebuit să vin foarte repede pentru că am înţeles că dosarul trebuie închis şi nu am vrut să amân declaraţia", a răspuns aceasta.

Întrebată şi dacă i se pare că este o coincidenţă faptul că a fost chemată la audieri cu două zile înainte de începerea campaniei (pe 3 octombrie), Elena Udrea a răspuns: "Eu nu cred în coincidenţe".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22