Elena UDREA, atacuri la generalului SRI Florian COLDEA si la sefa DNA, Codruta KOVESI: COLDEA conduce Romania intr-o mana cu CATUSELE, care sunt la KOVESI, si in alta mana cu SECRETELE tuturor

P.c. | 05.02.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea, fost presedinte al PMP, a declarat, miercuri, la TVR 1, ca generalul SRI Florian Coldea este extrem de influent prin relatia pe care o are cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Udrea a acuzat ca sefa DNA ar fi pus-o sub ascultare pe Alina Bica, fost sefa a DIICOT, deoarece Coldea nu a fost de acord cu numirea acesteia la DIICOT. Udrea a mai vorbit despre presiunile facute asupra Alinei Bica de generalul Coldea, despre vizita pe care Sebastian Ghita i-a facut-o lui Dorin Cocos la inchisoare ca si despre problemele pe care le-a avut in campania electorala, relateaza Hotnews.

 

Udrea considera ca intreaga situatie in care se afla este rezultatul acuzatiilor pe care le-a adus la adresa generalului SRI Florian Coldea: In patru zile de cand am formulat acuzatii la adresa generalului SRI Florian Coldea, am doua cereri de incepere a urmaririi penale, astazi alte trei cereri de arestare preventiva, iar ANI a anuntat ca imi controleaza declaratia de avere.

 

La PMP, s-a anuntat inca un control pe finantarea campaniei prezidentiale. A fost cea mai ieftina campanie electorala. Nu se controleaza campania dlui Ponta sau a dlui Iohannis, dar se controleaza cea a Elenei Udrea. CSM a anuntat ca verifica daca declaratiile pe care eu le-am facut aduc atingere independentei justitiei. Este un asalt asupra mea, care este justificat de razboiul pe care l-am inceput - si nu l-am inceput joi, ci cu luni de zile in urma - cu generalul Florian Coldea, seful actual al SRI

 

Generalul Coldea vrea sa acapareze puterea totala

 

Coldea ar incerca, in viziunea Elenei Udrea, sa acapareze puterea totala: In continuare institutiile isi fac treaba, sunt demne de toata aprecierea, problema este ca institutiile sunt conduse de oameni, care au slabiciunile, problemele lor, iar oamenii de foarte multe ori, mai ales cand stau mult timp intr-o functie, sunt tentati sa acapareze puterea totala. Aceasta este situatia dlui general Coldea in acest moment. Niste oameni spun ca Udrea a facut ceva si imediat DNA cere arestarea mea preventiva. Eu spun despre dl Coldea ca a facut niste lucruri, nimeni nici macar nu-l intreaba. Mai mult, oamenii se feresc sa discute, le e frica, ma ataca pe mine."

 

CITITI SI: PROBELE DNA. Pescariu a DENUNTAT-O pe Udrea ca i-a cerut 500.000 petru a-i REZOLVA problemele in JUSTITIE Prin intermediul lui Dorin COCOS, Udrea incasa BANI pentru a face TRAFIC DE INFLUENTA

 

Udrea considera ca nimeni nu vorbeste de gen. Coldea, in ciuda acuzatiilor pe care ea le-a facut in mod deschis, pentru ca tuturor le e frica de acesta, deoarece el conduce din umbra Romania: “In Romania poate conduce tara cine detine catusele, cel care detine secretele tuturor. De ce credeti ca tac toti cei ce ar trebui sa vorbeasca acum sau macar ar avea obligatia sa-si puna intrebari? Este un sef de serviciu de informatii secrete atat de puternic incat conduce ocult, din umbra, Romania? De ce nu isi pun intrebarea in public? De frica. Pentru ca sunt oameni care ar putea fi in orice moment arestati. In Romania, daca vrei, aproape oricine poate fi invinovatit de ceva. Cel care decide in aceasta tara cand si pe cine aresteaza, acela este cel mai important om din Romania. Dl Coldea este influent prin relatia pe care o are cu dna Kovesi, nu altfel”

 

                                              Generalul SRI Florian Coldea

 

Coldea nu a vrut ca Udrea sa candideze la prezidentiale

 

Udrea a mai afirmat ca gen. Coldea nu a vrut ca ea sa candideze la prezidentiale si de aici au aparut neplacerile pe care le-a avut in campanie electorala: "Cu privire la dl Coldea, mi-a fost decriptata aceasta ostilitate a dansului de catre dl Sebastian Ghita. Ghita mi-a povestit la o cafea ca dl Coldea nu a dorit ca eu sa candidez si i-a spus sa-mi transmita lucrul asta, dar Sebastian Ghita mi l-a spus cand eu eram deja in competitie. 

 

De asemenea, ca dl Coldea ma uraste pentru ca am fost in permanenta o sursa alternativa de informare a presedintelui si ca dl Coldea este un om care vrea toata puterea in aceasta tara. Eu am spus lucrurile astea, dlui Coldea in fata, dlui Maior, am avut conferinta de presa, daca va amintiti, in care am acuzat serviciile ca se implica impotriva mea in campania electorala."

 

Presiunile generalului Coldea asupra Alinei Bica

 

Udrea a mai afirmat ca generalul Coldea nu a vrut-o pe Alina Bica la DIICOT si din aceasta cauza Bica a fost pusa sub ascultare de DNA: dl Coldea nu a vrut-o pe dna Bica la sefia DIICOT. Exact in perioada in care dna Bica urma sa fie numita la conducerea DIICOT, aceasta a fost pusa de doua ori consecutiv sub ascultare de dna Kovesi.

 

Coldea a mai facut presiuni intr-un dosar in care erau implicati niste cetateni straini care aveau firme ce faceau comert de cereale, dar si in dosarul in care este implicat Ioan Niculae, dl Coldea a facut presiuni asupra Alinei Bica pentru anumite decizii. Acum dna Bica trebuie sa lamureasca lucrurile acestea

 

Tot dna Bica mi-a spus, dupa scandalul fotografiilor de la Paris, ca a mers sa vorbeasca cu generalul Coldea si ca acesta i-a spus ca trebuia sa vina sa ii spuna inainte ca se intalneste cu mine si ca, de regula, atunci cand are niste probleme, este bine sa vina sa i le spuna inainte, pentru ca 99,99% din cazuri se rezolva inainte.

 

CITITI SI: UPDATE Procurorii DNA cer ARESTAREA PREVENTIVA a Elenei Udrea. Cercetarile au fost extinse pentru LUARE DE MITA. Udrea: Ce se intampla acum este lupta mea cu generalul Coldea. Nimeni nu contesta relatia FOARTE BUNA dintre Coldea si Kovesi

 

Lucru pe care dl Coldea mi l-a spus si mie, in biroul dlui Maior. Mie mi le-a spus in contextul in care am mers in biroul dlui Maior la o intalnire, la solicitarea mea, cu dl Maior si dl Coldea. La acea intanire i-am reprosat dlui Coldea ca sunt tinta unei strategii de atac ce s-a derulat in campanie si dupa si ca nu consider corect ce se intampla. Si de asemenea i-am spus ca stiu ca Dorin Cocos a facut niste servicii la solicitarea dansului si ca, cu toate acestea, si el si Nicolae Dumitru, care si el a facut niste servicii, si altii, sunt doar ei inchisi in dosarul Microsoft

 

Comisia de control a SRI are oameni vulnerabili, cum credeti ca parlamentarii aia au curaj sa-i spuna ceva dlui Coldea, cand ei au dosare penale, afaceri cu statul, cum are dl Ghita. Ei nu controleaza, ei sunt controlati."

 

Laura Codruta Kovesi raspunde la ordinele lui Florian Coldea

 

Udrea a mai spus, intr-un interviu pentru luju.ro, ca Laura Codruta Kovesi raspunde la ordinele lui Florian Coldea: " In opinia mea, da (raspunde la ordinele lui Coldea, n.red.). Nu stiu daca este neaparat la ordine sau, pur si simplu, relatia foarte buna de colaborare pe care o au face ca raspunsurile sa fie nu la ordine, ci in baza acestei relatii. Insa dumneavoastra sunteti apropiata de lumea justitiei, nu va cer sa imi dati acum un raspuns, dar sunt convinsa ca ati auzit ceea ce o sa va spun. Sunt multi procurori si multi judecatori care s-au saturat sa dea solutii in dosare de frica. Si am un caz extraordinar. Din pacate, iarasi se bazeaza pe declaratiile unor oameni care cu siguranta ca vor fi ingroziti sa recunoasca in mod public ceea ce mi-au spus mie. Caz de judecator la Inalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comanda.

 

Toate dosarele DNA sunt facute cu sprijinul SRI, in timp ce la DIICOT doamna Bica mi-a spus ca intr-un an si ceva a avut doua adrese de la SRI in sprijinul activitatii sale."

 

Udrea a mai spus ca Laura Kovesi ar raspunde la aceste ordine "pentru ca atunci cand in 90% dintre cazuri ceea ce faci este corect, poti in 10% din cazuri sa faci abuzuri in interesul tau sau interesul unui grup."

 

Sebastian Ghita l-a vizitat pe Dorin Cocos la inchisoare

 

Udrea a mai declarat ca, in urma unei discutii cu George Maior, seful SRI, Sebastian Ghita l-a vizitat pe fostul sau sot Dorin Cocos la inchisoare: "Vineri, 19 decembrie, am avut o ultima discutie cu fostul director SRI, George Maior, in care i-am spus cu subiect si predicat ca stiu de la fostul sot ca a facut aceste comisioane si ca nu e in regula ca dl Coldea si-a facut o tinta din a se lupta cu mine si ca stiu ce urmareste.

 

Dupa aceasta discutie, a doua zi, pe 20 decembrie, dl Sebastian Ghita a transmis faptul ca are acordul dlui Coldea sa se duca sa il viziteze pe Dorin Cocos, ca ar trebui sa inteleaga si Dorin Cocos ca asa a fost sa fie si a trebuit sa fie arestat, ca o sa-l puna liber, dar nu de Craciun, pentru ca urma Craciunul si ca, in orice caz, ca se va duce sa vorbeasca cu el. S-a si dus, pe 19 ianuarie, cred, dar ce au discutat, nu mai stiu. Cocos nu mi-a spus ce au discutat, doar mi-a spus pe telefon ca l-a vizitat Sebastian Ghita

 

Eu am un mesaj de la dl Ghita, un mesaj pe care o sa vi-l arat. Asta pentru ca dansul spune ca nu ne stim, ne stim din auzite sau, in orice caz, nu vorbim lucrurile acestea. Acum, eu nu-l fac victima pe dl Ghita, dar este clar ca dl Ghita actioneaza sub presiune, chiar dansul mi-a povestit ca are cateva zeci de dosare penale

 

CITITI SI: Elena Udrea, vizata de doua cereri de arestare preventiva: Este un asalt impotriva mea. Florian Coldea nu a vrut-o pe Alina Bica la DIICOT. Bica a fost pusa sub ascultare de Kovesi

 

In acest mesaj eu ii sugerez dlui Ghita ca stiu ca a luat bani de la sotul meu, la cerere, si ca dupa ce voi avea indicii clare voi merge la RTV - n-am fost acolo, am fost la Hotnews - sa spun public lucrul acesta si voi merge chiar la DNA. Iar dansul imi raspunde ca ii pare rau pentru Dorin, ca este un om bun, si imi spune ca nu e OK mesajul meu, credea ca ii dau mesaj de sarbatori."

 

Avocatul Rares DAN, apropiat de generalul Coldea

 

Udrea a mai vorbit si de avocatul Dan Rares, care ar fi un apropiat al generalului Coldea, care i-ar reprezenta pe cei care au facut denunturi impotriva lui Dorin Cocos: "As mai spune un lucru care se leaga foarte bine cu cauza: exista un avocat, nu este foarte cunoscut, insa este avocatul tuturor celor care au turnat, care au facut denunturi impotriva lui Dorin Cocos si toti sunt liberi. Avocatul se numeste Rares Dan. Acest domn avocat este fiul fostului general de Securitate Gheorghe Dan, care era intr-o buna relatie cu dl Coldea

 

Stiu de la un om de afaceri implicat in Microsoft ca, in anul 2004, generalul Dan Gheorghe, pe care aceasta persoana il cunostea, a venit la el sa faca o interventie in favoarea dlui Coldea la Alexandru Bittner, atunci puterea era cu Bittner si cu Nastase

 

De atunci, de la aceasta persoana, cunosc faptul ca avocatul Rares Dan este, ca urmare, foarte apropiat de generalul Coldea, inteleg ca Dan Gheorghe si cu familia dlui Coldea ar fi din aceeazi zona din Arad. Avocatul Rares Dan in acest moment apare acolo unde apar denunturile impotriva lui Dorin Cocos sau impotriva mea

 

Despre Rares Dan, si am scris in denunt, mai stiu ca este apropiat de Florian Coldea de la Dinu Pescariu. Dinu Pescariu a venit la un moment dat sa ma roage sa fac o interventie la generalul Coldea, sa-mi povesteasca faptul ca are un cont blocat in Elvetia, pe o firma - ulterior am inteles ca firma era chiar din dosarul Microsoft, dar care nu avea avea nicio problema penala, doar intamplator, tangential, lucrase cu o firma care era intr-un dosar penal - si ca, mi-a spus, un alt om de afaceri - celalalt, caruia nu i-am spus numele mai devreme - a avut si el conturile blocate si si le-a deblocat prin avocatul Rares Dan, cu interventia generalului Coldea. Rugamintea lui Dinu Pescariu era sa intervin la dl Coldea pentru a-i debloca si lui contul acestei firme din Elvetia."

 

Udrea a afirmat, in finalul interviului, ca " tara nu trebuie data pe mana unuia care conduce Romania intr-o mana cu catusele, care sunt la Kovesi, si in alta mana cu secretele tuturor."

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22