Elena Udrea anunta inscrierea lui Cristian Diaconescu in PMP. Imediat dupa eliberarea din functia de consilier prezidential Udrea spunea ca Diaconescu NU VINE la Miscarea Populara

D.g. | 20.05.2014

Pe aceeași temă

Cristian Diaconescu, fost consilier prezidential, s-a inscris in Partidul Miscarea Populara, a anuntat marti Elena Udrea intr-o conferinta de presa desfasurata alaturi de acesta, relateaza HotNews.ro.

"PMP este un proiect de aplicare a viziunii politice a presedintelui Traian Basescu. Este nevoie de astfel de partide politice intr-un context destul de complicat prin care trece Romania", a declarat Diaconescu in conferinta de presa.

Intrebat ce functie va avea in partid, Diaconescu a raspuns "membru PMP".

"Nu mai este momentul ca cei care inteleg aceasta situatie sa ramana pe margine, neparticiparea la vot reprezinta atitudini total necorespunzatoare momentului politic in care ne aflam. Va indemn sa ascultati foarte bine mesajul pe care il va transmite vicepresedintele SUA, Joe Biden, la Bucuresti. Exista o ingrijorare cu privire la parcursul democratic al Romaniei", a mai spus Diaconescu.

Diaconescu a declarat ca obiectul PMP este “ramanarea Romaniei in parcursul european". "Si nu spun acest lucru la nivel declarativ, ci pentru ca nu cred ca acest proiect este ireversibil... In opinia mea, dilema este intre democratie si cei care merg impotriva acesteia. Am incredere ca cetatenii Romaniei vor discerne", a adaugat Cristian Diaconescu.

 

CITITI SI: Seful Cancelariei Prezidentiale, Cristian Diaconescu, ELIBERAT din funcție



Cristian Diaconescu este la al treilea partid in cariera sa politica: a inceput in PSD - partid din partea caruia a fost si ministru de Externe in Guvernul Boc 1 (2008-2009), a trecut la UNPR (devenind ministru de Externe in Guvernul Boc 2 si in Guvernul MRU), iar acum a devenit membru PMP.

Diaconescu a mai fost si ministru al Justitiei in ultimul an al guvernului Adrian Nastase (2004).

La inceputul lunii mai, Cristian Diaconescu a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial. Elena Udrea declara atunci ca Diaconescu nu va fi candidatul PMP la alegerile prezidentiale si este putin probabil sa devina candidatul fortelor de dreapta.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 30 aprilie a.c., Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Cristian Diaconescu", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Cristian Diaconescu era consilier prezidenţial şi şef al Cancelariei Prezidenţiale din mai 2012.

El este, de asemenea, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară. Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice. El a ocupat de asemenea funcţii de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.

Udrea: Diaconescu nu va fi candidatul Miscarii Populare

Elena Udrea a declarat că  eliberarea lui Cristian Diconescu din funcţie nu ar trebui să îngrijoreze, în condiţiile în care, în ultima perioadă, mai mulţi consilieri prezidenţiali au avut aceeaşi soartă și a adăugat că ii este greu sa creada ca Diaconescu va candida la prezidentiale.

“Anul acesta au fost mai multe eliberări din funcţie ale consilierilor. Diaconescu nu vine la Mişcarea Populară. Nu a existat nicio discuţie. Plecarea sa nu are legătură cu noi, nu am vorbit despre asta nici acum, nici altă dată. Nu este candidatul Mişcării Populare”, a spus Elena Udrea, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Întrebată dacă Diaconescu ar putea fi un candidat la Preşedinţie din partea unei drepte unite, în eventualitatea în care aceasta s-ar contura, Udrea a răspuns: “Mi-e greu să spun acum, nu pentru că Cristian Diaconescu a făcut parte din PSD… Nu acesta ar fi motivul pentru care am ezitări să spun dacă ar putea sau nu să fie, ci faptul că deja sunt foarte mulţi candidaţi ai dreptei, ai partidelor de centru-dreapta. N-am auzit nicio discuţie serioasă despre o candidatură a sa. Sigur, nu e târziu. Putem să mai auzim mulţi politicieni care să vrea să se înscrie în competiţia asta, dar, la acest moment, eu nu am auzit o astfel de discuţie despre o posibilă candidatură la prezidenţiale a domnului Diaconescu.”

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22