Dragnea, deranjat de faptul ca nimeni nu-si asuma raspunderea pentru ordonanta privind salariile demnitarilor: Daca nu o mai sustine nimeni, o sa cer respingerea in Parlament

T.d. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Daca ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor nu va fi asumata de nimeni, atunci Liviu Dragnea va propune respingerea ei in Parlament.

Cel putin asa a declarat presedintele interimar al PSD, astazi, Dragnea aratandu-se deranjat de faptul ca nimeni nu isi asuma raspunderea in acest caz.

Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o mai asuma nimeni, atunci rezolvam noi in Parlament, si in Parlament o sa propun respingerea ei (a ordonantei – n.r.), ca sa incheiem acest subiect”, a spus Dragnea in conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Seful interimar al PSD a mai aratat ca “nu-mi place situatia asta, il pun si pe premier intr-o situatie foarte delicata. Daca nu o mai sustine, nu-si mai asuma nimeni, nu-i mai chinuim”.
 

Rectificarea bugetara cuprinde ordonanta

Rectificarea de buget aprobata marti in sedinta de guvern include si alocarea de fonduri pentru ordonanta privind cresterea indemnizatiilor inaltilor demnitari, potrivit unor surse guvernamentale.

Proiectul de rectificare bugetara precizeaza in nota de fundamentare si “adoptarea unor acte normative care au prevederi referitoare la majorari sau modificari salariale, precum si cu influente asupra veniturilor si cheltuielilor bugetare”.

Intre acestea este mentionata si “Ordonanta Guvernului nr. 14/2015 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice”.

Asta in conditiile in care OG 14/2015 este actul normativ adoptat de Executiv in 8 iulie si stabileste mariri de salarii pentru inaltii demnitari in stat incepand de la 1 august.

Este vorba despre actul normativ care a provocat un scandal public intre Palatele Cotroceni si Victoria, la inceputul lunii iulie, cand presedintele si premierul s-au contrazis pe aceasta tema.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22