Dosarul SPAGARELE. Ancheta se extinde la CURTEA DE APEL BUCURESTI. Cine sint judecatoarele Antoaneta si Veronica?

Fara Autor | 16.03.2013

Pe aceeași temă

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au extins ancheta in privinta dosarului in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti. In vizorul DNA s-ar afla acum si magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti.

 

Potrivit anchetatorilor, cele doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti isi foloseau influenta si asupra unor magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).


Corupţia de la Curtea de Apel Bucureşti-secţiile penale

Judecătorii suspectaţi de corupţie de la Curtea de Apel  ar fi minim 12 , dacă ar fi să calculăm după componenţa completelor care urmau să elibereze ( sau au eliberat)  clientela judecătoarelor arestate, scrie Romania libera.

La Curtea de Apel Bucuresti, judecătoarele arestate au intervenit pentru patru dosare, respectiv pentru ”Mobins-Ştefan Rădulescu”, ”Nelu Iordache-ROMSTRADE”,  ”Gusti” şi ”Stroe”, iar fiecare complet e format din trei judecători. Plus că ar exista şi alţi judecători prin care s-a ajuns la membrii completelor de judecată, după cum se poate interpreta din interceptări, potrivit Rl.

Astfel, din interceptări rezultă, între altele, că judecătoarea Viorica Dinu a fost avertizată de o colegă de la Curtea de Apel Bucureşti (de unde ştia acea colegă?! Era şi ea coruptă?!) să nu se bage în dosarul lui Nelu Iordache. "Sunt foarte speriată pentru că e un dosar monitorizat din afară ( pentru că erau fonduri comunitare pentru infrastructură -nn). Ce mi-au zis ăştia de la Curte. Au zis: Nu, nu te băga(...)".

Interceptare telefonică din 19 decembrie 2012- demonstrează influenţa judecătoarelor arestate la Curtea de Apel Bucureşti pentru eliberarea omului de afaceri Ştefan Rădulescu şi a complicilor săi, condamnaţi definitiv

Antonela Costache: Dacă se admite contestaţia se desfiinţează decizia din recurs. Poate delibera în .... se poate termina la CAB (Curtea de Apel Bucureşti n.r. ), judecând recursul.

Viorica Dinu: Păi da, mă, că e definitivă soluţia ei. Au admis, în principiu, îi pune liberi. Aia e!

Antonela Costache: Asta e consecinţa, măi! (...)
(...)
Antonela Costache: Dar tu la cine te-ai dus, la Antoaneta (judecătoare de la Curtea de Apel, încă neidentificată inca n.r.) pentru ăsta?

Viorica Dinu: Da! Dar a fost aşa: Vorbim cu Veronica (judecatoare neidentificata inca n.r.) ca să intre invers.

Antonela Costache: Că mai multe societăţi nu au fost citate şi dosarul ăsta fără completul ăsta şi mai sunt şi alte complete cu care nu poţi să vorbeşti, dar poate ... pentru că acuma, deci, cu asta, cu Veronica (?), a rămas că ne dă banii.

Viorica Dinu:  Păi da, şi să încerce să le convingă.

 Interceptare telefonică din 21 decembrie 2012: o judecătoare de la Curtea de Apel  ieşită din reţea după ce a fost chemată la DNA pentru o declaraţie

Viorica Dinu ( către Antonela Costache): A fost chemată la DNA  şi e terminată. Acum câteva zile e chestia ... Mi-a zis de aia, că e speriată, că a chemat-o la DNA şi a stat patru ore să dea declaraţii ... chiar de asta nu te mai poţi atinge.

Sursa:Romania libera

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22