DOSARUL SPAGA MICROSOFT Ecaterina Andronescu, despre dosarul fraudei licentelor informatice: Nu am nicio legatura. Se arunca cu noroi

T.d. | 01.10.2014

Pe aceeași temă

Senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, sustine ca nu a avut “nicio legatura” cu fraudele anchetate in dosarul Microsoft. Andronescu afirma ca, in momentul deschiderii contractelor, nu mai era ministru, potrivit Stiripesurse.

 “Nu am nicio legatura, în momentul în care s-au deschis contractele cu licentele Microsoft nu mai eram ministru si nici când am revenit ulterior nu am avut nicio tangenta cu aceasta licenta. (…) Eu stiu ceea ce s-a scris în presa. În mod normal, în opinia mea de cetatean, trebuia sa te întrebe cineva daca tu esti persoana despre care vorbeste comunicatul cum a vorbit si daca poti sa dovedesti cu documente ca nu esti acea persoana. (…) Mi se pare cel putin nedrept daca nu inacceptabil. Îmi este foarte greu sa tot repet: Nu am cerut, nu am conditionat si nu am luat nici odata nimic de la nimeni‘”, a declarat senatoarea.

Ecaterina Andronescu a spus ca este surprinsa de declaratiile procurorilor si a sustinut ca se arunca ‘cu noroi': “Ce m-a surprins? Sa arunci cu noroi într-un om fara sa vezi care e realitatea vietii si a faptelor sale. Mi-am construit cariera în aceasta universitate cu multa onestitate si daruire”.

CITESTE SI: DNA cere inceperea urmaririi penale pentru 9 fosti ministri, in dosarul MICROSOFT. Printre cei vizati: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Mihai Tanasescu, Daniel Funeriu. Acuzele: MITA, SPALARE BANI, TRAFIC INFLUENTA

DNA cere aviz de la preşedinte, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli.

In acest dosar sunt vizati Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiţii nelegale, a contractului comercial de închiriere licenţe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaţionale Microsoft, a actelor adiţionale la acest contract, precum şi a contractelor aferente derulării Programul «Sistem Educaţional Informatizat» (SEI), Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi respectiv a unor infracţiuni de corupţie în legătură cu derularea acestor contracte", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22